Jouko Skinnarin muistorahasto jakaa ensimmäiset tuhannen euron apurahat

Anne Honkanen

Lahtelaisen valtiopäiväneuvoksen Jouko Skinnarin (1946–2016) muistorahasto jakaa ensimmäiset apurahansa. Tuhannen euron apurahat saavat Lahden Pelastakaa Lapset ry, Lahti Block Party ry ja Lahden Runomaraton ry. Apurahat luovutetaan niiden saajille perjantaina 8. maaliskuuta Lahdessa järjestettävässä tilaisuudessa.

Jouko Skinnarin muistoyhdistyksen tiedotteen mukaan apurahat olivat tällä kertaa eräänlainen tunnustuspalkinto, koska ne jaettiin ilman hakumenettelyä. Yhdistykset saivat tunnustukset niiden tekemästä arvokkaasta työstä Lahdessa ja Päijät-Hämeessä.

Pelastakaa Lapset on yhdistys, joka edistää lapsiperheiden hyvinvointia, tukee ennaltaehkäisevää perhetyötä sekä avustaa syöpää tai muuta vakavaa sairautta sairastavia perheitä.

Lahti Block Party on maksuttoman urbaanin kaupunkitapahtuman järjestäjä, joka toimii pääosin talkootyöllä.

Runomaraton on kulttuurijärjestö, joka toimii laajasti Jouko Skinnarin viitoittamalla tiellä järjestäen sanataiteen sektorilla monitaiteellisia tapahtumia ja kilpailuja. Jouko Skinnari toimi järjestön puheenjohtajana 30 vuotta.

Viime vuoden marraskuussa perustettu Skinnarin muistorahasto tukee yhteisöjä tai yksityisiä henkilöitä, jotka haluavat toimia laaja-alaisesti kulttuuria, koulutusta, tiedettä, sosiaalista ja taloudellista sekä ympäristön hyvinvointia kehittäen Suomessa ja kansainvälisesti. Apurahoja voidaan myöntää rekisteröidyille kulttuuri- sekä sosiaali- ja terveysalan järjestöille, jotka toimivat pääosin talkootyöperiaatteella. Avustusta voivat saada myös useita vuosia yhdessä toimineet työryhmät.

Rahaston alkupääoma on muodostunut perheen, sukulaisten, ystävien, työyhteisön ja yhteistyökumppaneiden Jouko Skinnarin muistoksi vuonna 2018 tekemistä lahjoituksista. Valtiopäiväneuvos Skinnari oli eduskunnan pitkäaikaisimpia työntekijöitä. Hän oli myös Suomen historian pitkäaikaisin kansanedustaja Hämeen vaalipiiristä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Jouko Skinnarin muistorahasto on saanut lahjoituksia 8 000 euroa
    12.8.2016 14:18

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut