Rakokiven päiväkodin kiinteistöissä tehostetaan ilmanvaihtoa

Nastolan Rakokiven päiväkodin kolmen kiinteistön sisäilmaan on tulossa parannuksia kevään ja ensi kesän aikana.

Lahden terveysvalvonnan arvion mukaan Rakokiven Rapparintien tiloissa on sellaisia vaurioita ja puutteita ilmanvaihdossa, jotka saattavat aiheuttaa herkimmille altistumista ja oireita.

Terveysvalvonta on kehottanut muun muassa säätämään Rapparintien tilojen ilmanvaihdon maksimiasetuksille ympäri vuorokauden. Tämän lisäksi rakennusta on ylipaineistettu ja ilmanpuhdistimia on sijoitettu eri puolille rakennusta. Myös perussiivouksen määrää lisätään. Ensi kesänä ulkoseinien ilmanvaihtokohtia tiivistetään ja aulan sekä väestösuojan edustojen lattiarakenteita korjataan.

Myös Rakokiven päiväkodin Niittytien tilojen rakenteita on tiivistyskorjattu. Kevään aikana ryhmätiloihin on tarkoitus asentaa tarpeen mukaan tuuletusikkunoiden tilalle ilmanvaihtokoneet.

Päiväkodin Huokokujan tiloihin ei tehdä korjauksia, vaan siellä olleelle toiminnalle etsitään korvaavia tiloja ensi syksystä alkaen.

Tiloissa on havaittu normaalista poikkeavaa hajua. Syytä on selvitetty kuntotutkimusmenetelmin eri puolilta rakennusta. Hajuhaitan todennäköisimpänä lähteenä on väliseinärakenteiden alaosissa havaitut vauriot sekä ilmatieyhteydet maaperään. Niin kauan kuin rakennuksessa on toimintaa, ilmanvaihto pyörii täydellä teholla ympärivuorokautisesti. Koko rakennukseen on sijoitettu useita ilmanpuhdistimia. Terveysvalvonta seuraa tilannetta Huokokujalla ensi syksyyn asti.

Rakokiven päiväkodin toimipisteissä on yhteensä kuusi ryhmää ja 116 hoitopaikkaa. Rakokiven päiväkodin eri toimipisteiden toiminta siirtyy keväällä 2021 valmistuvaan Rakokiven monitoimitaloon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 2. Lahtelainen kuvataiteilija Matti Koskela on kuollut
 3. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 4. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 5. Suomessa kolme uutta koronavirustartuntaa
 6. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 7. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 8. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 9. Näppis: Miten turisti osaa tulla Lahden keskustaan?
 10. Kreikasta siirretty Suomeen 49 pakolaislasta ilman huoltajaa
 11. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan
 12. Oletko kokenut taloudellista väkivaltaa? Kerro kokemuksistasi verkkokyselyssä
 13. Ei tullutkaan peruspuujalka, vaan kolme leikkausta ja pysäyttäviä uutisia lääkäriltä, nyt Mikko Viitikko suitsuttaa fyssaria: "Saan olla kiitollinen, että hän otti asian vakavasti"
 14. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 15. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.