Oikeusministeri Lindström ei torppaa katupartioita, kunhan lakia noudatetaan

Oikeusministeri Jari Lindström (ps.) kertoo, ettei hänen tietoonsa ole tullut katupartioihin liittyviä rikoksia tai muunlaisia ongelmia.

Eri medioiden selvitysten mukaan useilla katupartiojohtajilla on rikostaustaa, esimerkiksi väkivaltarikostuomioita. Lindströmin mielestä ongelmaa asiassa ei ole, jos partioijat kertomansa mukaisesti tarkkailevat tilannetta ja ottavat tarvittaessa yhteyttä hätänumeroon.

– Ymmärtääkseni ne ihmiset, joilla tätä (rikos)taustaa on, ovat sitten tuomionsa kärsineet. Totta kai aiheuttaa vähän kysymyksiä, millaisella motiivilla he sitten siellä liikkuvat, mutta en ole kuullut, että ainakaan toistaiseksi mitään ongelmia olisi ollut, Lindström sanoi STT:lle.

Ministeri korostaa, että katupartioinnin on tapahduttava lain puitteissa. Jos laittomuuksia ilmenee, niistä tulee ilmoittaa viranomaisille, joiden tehtävä on niihin puuttua.

– Eihän ihmisiä voi estää liikkumasta siellä, kunhan ollaan ihan laillisilla asioilla.

Lindström arvioi muun muassa saamiensa viestien ja sosiaalisen median perusteella, että turvattomuuden tunne on Suomessa lisääntynyt.

Koetteko, että katupartioiden perustaminen on yhteydessä turvattomuuden tunteeseen?

– Kyllä se varmaan näin on. Vaikka poliisi on hoitanut tehtävänsä hyvin, poliisi ei joka paikkaan ehdi. Ja kun turvattomuutta on, jotkut ovat sitten päättäneet, että he rupeavat itse partioimaan.

Ministeri kommentoi katupartioita perjantaina myös Ylen Ykkösaamussa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut