1 400 haki Lahden kaupungille kesätöihin, kesätyösetelit jakoon maaliskuun lopussa

Moni nuori haki kaupungin kesätöihin kirjastoon. Katja Luoma

Krista Koivisto

Lahden kaupungille haki kesätöihin yli 1400 nuorta. Töitä on tarjolla 160 koululaiselle ja opiskelijalle. Valinnat tehdään huhtikuun alkuun mennessä.

Eniten hakemuksia tuli päiväkotien ja kerhojen lastenhoitotehtäviin. Suosituimpien joukossa olivat myös kirjasto, nuoriso- ja liikuntapalvelut sekä teknisen ja ympäristöalan tehtävät.

Lahden kesätyöharjoittelun kesto on kuukausi. Palkka koululaisille ja opiskelijoille on tuhat euroa. Työjaksot ajoittuvat touko-syyskuulle.

Jaossa 400 kesätyöseteliä

Lahden kaupunki jakaa edellisvuosien tapaan myös kesätyöseteleitä, joilla tuetaan nuorten itsenäistä kesätyöllistymistä.

Kesätyöseteleitä on jaossa 400 nuorelle. Kesätyösetelin saaja etsii työpaikan itse.

Työnantajan on maksettava nuorelle työehtosopimuksen mukaista palkkaa tai vähintään 360 euron bruttopalkka. Setelin arvo on 300 euroa, jonka kaupunki maksaa kesätyöllistämisestä seteliä ja laskua vastaan. Työpäiviä on oltava vähintään kymmenen ja työtunteja vähintään 60.

Setelit on tarkoitettu vuosina 2002–2004 syntyneille nuorille. Jako on tiistaina 26. maaliskuuta kello 17 alkaen Kasisalilla osoitteessa Sammonkatu 8.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronavirustestien määrä kasvanut räjähdysmäisesti Päijät-Hämeessä – testeihin hakeudutaan lievimmistäkin oireista
 2. Sienestäjä teki erikoisen löydön Nastolasta – satoja vanhoja kolikoita oli kätketty maan alle
 3. Rapistuva kiinteistö Hämeenkatu 24:ssä Lahdessa odottaa yhä korjaustöiden jatkumista – "Jos rakennus on suojeltu, on tilanteeseen helpompi puuttua"
 4. Kärköläläinen Susanna Kirvesniemi väsyi poliklinikkatyön hektisyyteen ja teki rohkean ratkaisun – "Tajusin, että en jaksa tässä hommassa eläkepäiviin asti"
 5. Valaisinpylvääseen osunut moottoripyöräilijä kuoli Lahdessa
 6. Kirjastojen määrään ei haluta puuttua Lahdessa – säästöpaineet voivat silti laittaa kirjastot koville: "Kirjastoverkossa ei ole enää löysää"
 7. Vanha vesijohto halkesi – vettä suihkusi Lahden Diakoniasäätiön talon arkistoon
 8. Lahdessa nähdään vielä kesäteatteria – yhden päärooleista näyttelee tv:stä tuttu
 9. Tieltä suistunut auto törmäsi huvimajaan Lahdessa – poliisi otti kaksi epäiltyä kiinni
 10. Korona ei ollutkaan innostuksen loppu – Reipas ja Kuusysi saamassa jalkapallokouluihin täyden osallistumisen ympäri Lahtea
 11. Tarot-yhtyeestä tunnettu Tommi Salmela julkaisi ensimmäisen soololevynsä 51-vuotiaana – "Monta itkua on vuodatettu, että voikohan tätä edes kertoa"
 12. Vanhuuteen ja dementiaan liitetyt ennakkoluulot ja stereotypiat tekevät vanhuksia näkymättömiksi – ohitse puhuminen ja huomiotta jättäminen yleisiä kokemuksia ikäihmisille
 13. Itse tehdyt keksit ovat herkullista vierasvaraa ja mieluinen tuliainen – nyt niissä maistuvat sesongin marjat, katso reseptit
 14. Poliisi: Lahdessa maanantai-iltana puuhun törmänneen auton kuljettaja menehtyi
 15. Magneettikalastajilla tärppäsi jälleen Lahdessa: tällä kertaa Vesijärvestä nousi ase

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.