Viidakkorumpu tiesi – Bar Loosister on pizzakilpailun uusi haastaja Lahdessa

Rockbistro paljastuu ruokapaikaksi.

Rockbistro Bar Loosister paistaa hyvät haastajat kaupungin pizzatarjontaan. Vasemmalla seitan, oikealla kanapizza, johon tulee Ceasar-salaattia. Katja Luoma

Mervi Pasanen

Jos tekee mieli pizzaa, ei ensimmäiseksi ajattele rokkimusaa soittavaa anniskeluravintolaa, jonka sisustukseen kuuluu pelikoneita ja biljardipöytiä. Helmikuussa Lahteen Vapaudenkadulle avattu Bar Loosister on juuri sellainen, mutta yllättää ruokailevan asiakkaan positiivisesti.

Etenkin paikan pizzat, nimenomaan vegevaihtoehdot, ovat saaneet kehuja. Jos viidakkorumpu kertoo että ”nyt on hyvää”, niin onhan se nähtävä.

Bar Loosister on Helsingin Kurvista Lahteen laajentanut rockbistro, joka mainostaa itseään rockväen olohuoneena. Lahdessa on samanlainen meno. Rockia ja biljardia, siinä konsepti tiivistettynä.

Hyvät veget

Iltapäivällä musiikki soi maltillisella volyymilla, vasta iltavuoro kääntää potikat kaakkoon eli soittaa lujempaa. Mikä tärkeintä, kaiuttimista tulevan ymmärtää musiikiksi myös musiikin normikuluttaja. Sweet home Alabamat ja Springsteenit soivat kuten rokkiväen baarissa pitääkin.

Ja se ruoka: näin äkkiseltään lueteltuna se kuulostaa samalta tusinatarjonnalta kuin keskustan monet kuppilat tarjoavat: pizzaa, hampurilaisia, muutama salaatti ja dippijuttuja pieneen nälkään.

Ei anneta listan hämätä, menun tarkempi tarkastelu osoittaa, että tätä on tehty ajatuksella. Pizzalistan täytteet ovat mielenkiintoisia ja etenkin vegevaihtoehdot ovat houkuttelevia.

Lihan ystäviä ei ole unohdettu laajasta vegevalikoimasta huolimatta, mutta tällä kertaa porot ja chorizot jäävät. Omaan makuun osuu Caesar-salaatilla ryyditetty kanapizza, seuralainen ottaa sosiaalisessa mediassa kehutun seitanpizzan. Ruokajuomiksi vettä ja kolaa, vaikka talosta toki saisi muutakin.

Tarjoilija Anni Tirronen kantaa pöytään puulaudoille sijoitetut suuret, muodikkaasti soikeat pizzat. Alle vähän maukasta salaattia kuuman pizzan päältä – salaattia ei siis ole paistettu, jos joku nyt miettii sitä. Ja sitten itse asiaan.

Ai että! Ohut, rapea pohja on hyvänmakuinen. Kyllä, pohja on olennainen osa onnistunutta pizzaelämystä. Tomaattikastike on maustettu savuchilillä, se on samaan aikaan sekä tulinen että tomaattisen makea.

Seuralainen kehuu seitania, ja oikeassa ovat sitä kehuneet: tiiviin proteiinimassan sijaan täytteenä on hyvin maustettuja, erittäin ohuita lastuja. Chilin makuun sekoittuu kivasti makea päärynä.

Näitä ei kannata vertailla italialaiseen alkuperätuotteeseen, vaikka sama elementti nimessä onkin. Rockbistron versio on omaleimainen.

Kummastakin pizzasta pakataan puolet kotiinviemisiksi, sen verran niissä on kokoa.

Viikolla Bar Loosister avaa iltapäivällä kolmelta, viikonloppuisin jo puoliltapäivin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Enni Ahtiainen, 29, luki salaa ylioppilaaksi ja löi koko sukunsa ällikällä – "Ostin äidilleni lahjaksi lyyran ja videokuvasin reaktion, kun hän avasi paketin"
 2. Hankejohtaja rauhoittelee huolia hyvinvointiyhtymän yhteisyrityksestä: "Toivoisin, että henkilöstö antaisi tähän mahdollisuuden"
 3. 29.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei edelleenkään uusia koronavirustartuntoja
 4. Lapsiseksirikosten tutkinta-aikoja pyritään lyhentämään, ensin kartoitetaan pullonkauloja
 5. Kolme lahtelaista matematiikanopettajaa sai stipendin kiitoksena ansioituneesta työstä – "Matematiikkaa voidaan soveltaa niin ilmastonmuutoksen kuin koronapandemian ratkaisemisessa"
 6. FC Lahti odottaa yleisömäärälinjauksia heinäkuulle, suunnitelmat yli 500 katsojan ottamiselle ovat olemassa
 7. Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"
 8. Lahtelaismiehellä huume-epäily Lahdessa ja Kotkassa
 9. Tulipalon sammutustyöt ovat jatkuneet Purkupihan palopaikalla Lahden Jokimaalla - "Varaudumme jatkamaan yön yli"
 10. Katso video: Lahtelaiset muusikot taltioivat Suvivirren, solistina Dimitri Keiski - katso esitys täältä
 11. Katso tästä lista Koulutuskeskus Salpauksesta valmistuneista
 12. Kysely kymmenelle suurelle kaupungille: Lastensuojeluilmoitusten määrä vajosi jopa puoleen, kiireellisiä sijoituksia paikoin enemmän
 13. Katso tästä lista LAB-ammattikorkeakoulusta valmistuneista
 14. Museoidut Gösta Sundqvist ja Matti Nykänen pääsevät taas esille Lahdessa
 15. Katso tästä lista Lappeenrannan-Lahden teknillisestä yliopistosta valmistuneista

Näytä lisää

Luetuimmat

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.