Lahden Wilhelminpuistoon taidekilpailuun lähetettiin 75 teosehdotusta – haetaan teosta, joka tuo iloa arjen keskelle

Wilhelminpuiston pitkänomainen viheralue näkyy havainnekuvassa keskellä.

Anne Honkanen

Lahden Ruoriniemeen suunnitteilla olevan Wilhelminpuiston taidekilpailuun on lähetetty 75 teosehdotusta.

Taidekilpailulla haetaan teosideaa, joka tiedotteen mukaan luo tulevalle puistolle identiteettiä ja avaa siellä liikkuville uusia näkökulmia sekä tuo iloa arjen keskelle. Puistosta halutaan luoda taiteen avulla viihtyisä liikkujille ja asukkaille.

Kilpailun järjestävät Lahden kaupunki ja YIT. Taidekilpailun tuomarointi on käynnistynyt. Yleisö voi tutustua kilpailuehdotuksiin ja äänestää omaa suosikkiaan 29. maaliskuuta saakka kilpailun nettisivuilla.

Ehdotukset ovat myös nähtävillä viikonloppuna Lahden kaupungin osastolla Raksa-messuilla. Raksa-messut järjestetään Lahden Messukeskuksessa 16.–17. maaliskuuta.

Kilpailussa jaetaan kolme palkintoa, jotka ovat arvoiltaan 7 000, 5 000 ja 3 000 euroa. Lisäksi eniten yleisön ääniä saanut kilpailuehdotus palkitaan 1 000 eurolla.

Kilpailun voittajat julkistetaan torstaina 11. huhtikuuta. Samalla avataan kilpailusta koostettu näyttely Museokioskissa Lahdessa (Aleksanterinkatu 10). Näyttely on esillä perjantaihin 26. huhtikuuta asti.

Wilhelminpuistoa suunnitellaan Vesijärven rantamaisemiin Ruoriniemen asuinalueella. Se on jatkoa Lahden satamasta alkavalle Vesijärven rantaa myötäilevälle puistoverkostolle. Ruoriniemen alue täydentyy tulevina vuosina kymmenen asuintalon kokonaisuudella, johon mahtuu noin 600 asukasta. Alueen ensimmäinen asuinkerrostalo on valmistunut tämän vuoden tammikuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. "Yksi elämäni parhaista kesistä" – koronapandemia toi ohjaaja Renny Harlinin 35 vuoden tauon jälkeen koko kesäksi Suomeen
 2. Kauppalehti: lahtelaismies löysi 30 000 euron arvoisen kultahipun
 3. Maanviljelijä putosi viljasiiloon Iitissä – "Valitti alaselkää, mutta oli tajuissaan koko ajan"
 4. THL: Uusia koronavirustartuntoja todettu 20
 5. Pirjo Heikkilän Pirjo-hahmo joutuu jatkuvasti noloihin tilanteisiin –  "Koko sarjan idea lähti siitä, että jännitän ja ujostelen yleensä uusien ihmisten seurassa"
 6. Lahtelainen Kellopeli-osuuskunta tunnelmoi syksyllä Suomi-filmejä
 7. Syövän kanssa taisteleva pariskunta on tehnyt kalliopihastaan upean harrastuksen – katso kuvat kauniista pihasta
 8. Uutissuomalaisen debatti: Suomalaiset yritykset ovat osoittaneet ketteryyttä koronapandemiassa – "Pitää osata oivaltaa, mikä on todellinen ongelma", sanoo Etlan tutkimusjohtaja
 9. Kolmen päihtyneen kuljettajan matka liikenteessä päättyi poliisin väliintuloon
 10. Pirjo Lempiäisen kahvila toimii Lahden torilla samalla paikalla, jolle hänen äitinsä perusti aikoinaan kalakojun
 11. Lahden Launeella järjestetään lauantaina skeittitapahtuma – lajiin pääsee tutustumaan lainalaudalla
 12. Korona sekoitti leasingin kuviot: vuokra-autot halutaan kotimaan lomakaaraksi normaalia hanakammin, mutta tarjonta on tavallista pienempää
 13. Uutissuomalaisen debatti: Tutkija Leena Ilmola-Sheppard listaa kolme pärjäämisen sääntöä Suomen viranomaisille ja yrityksille – "Valitusvirren veisuu luo harvoin menestystä"
 14. Beatmakers juhlii uutta levyään Heinolassa lauantaina
 15. Ahdistusta, masennusta, itsemurha-ajatuksia... Kysely valottaa koronapandemian vaikutuksia yhdysvaltalaisten mielenterveyteen – "Aikuiset eivät ole kunnossa Amerikassa"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.