Iitin kunta tyrmää kunnanvaltuutettu Hannu Suhosen valituksen – "Tapahtumista valittajalla on oma henkilökohtainen näkemyksensä, joka ei välttämättä vastaa tapahtumien kulkua"

Suhonen vaati Iitin sopeutusohjelmalle välitöntä toimeenpanokieltoa.

Iitin kunnanvaltuusto päätti kesäkuussa säästää kunnan omasta toiminnasta 3 vuoden aikana yhteensä 1,7 miljoonaa euroa. Säästöt purevat muun muassa kirjastoon. Moises Garibay

Janne Rönkkö

Iitin kunta tyrmää lausunnossaan kunnanvaltuutettu Hannu Suhosen (vasen ryhmä) esittämät näkemykset Iitin talouden sopeutusohjelman käsittelystä.

– Tapahtumista valittajalla on oma henkilökohtainen näkemyksensä, joka ei välttämättä vastaa tapahtumien kulkua, kunta toteaa Itä-Suomen hallinto-oikeudelle antamassaan lausunnossa.

Iitti päätti kesäkuussa 1,7 miljoonan euron säästöistä kunnan omasta toiminnasta.

Suhonen vaatii valituksessaan Iitin säästöpakettipäätökselle välitöntä toimeenpanokieltoa. Hän vaati lisäksi kunnanvaltuuston päätöksen kumoamista lainvastaisena.

Muun muassa päätöksen aikataulutus oli Suhosen mielestä pielessä. Hänen mukaansa sopeuttamisohjelma tuli nähtäväksi vain päivää ennen kunnanvaltuuston kokousta.

Kunnan lausunnon mukaan asiakirjat ovat olleet sähköisinä valtuutettujen käytössä 3. kesäkuuta. Myös paperiset versiot on kunnan mukaan lähetetty vähintään neljä päivää ennen valtuuston kokousta, joka pidettiin 9. kesäkuuta.

Suhonen ei sulattanut myöskään etäkokousta, joka sotii hänen mukaansa laillisuutta vastaan. Suhonen puhui valituksessaan "sähköiseen hihhulointiin siirtymisestä", johon ei ole kaikilla valmiuksia.

Kunta toteaa lausunnossaan, että valtuutetuilla on tarvittaessa käytettävissään laitteet ja välineet sähköiseen kokoukseen osallistumista varten.

Kunnanvaltuutettu Hannu Suhonen vaatii Iitin sopeutusohjelmalle toimeenpanokieltoa – "Sähköistä hihhulointia, suuri loukkaus kansanvaltaa kohtaan"

Suhonen kyseenalaisti valituksessaan myös kunnanvaltuuston puheenjohtajan Anniina Peltolan (kesk.) toiminnan.

Suhonen katsoi, että Peltola oli jäävi, koska sopeuttamisohjelman tekijäksi oli palkattu Perlacon oy. Peltola työskentelee yhtiössä, joka omistaa Perlaconin.

Kun sopeutusohjelma käynnistettiin, Perlacon oli erillinen yhtiö. Yrityskauppa tehtiin yli puoli vuotta konsulttiyhtiön valintaa koskevan päätöksen jälkeen.

Iitti toteaakin lausunnossaan, että ei ole havaittavissa mitään tekijöitä, joiden perusteella Peltola olisi ollut esteellinen osallistumaan asian käsittelyyn.

Kunnanhallitus käsittelee Itä-Suomen hallinto-oikeuden lausunto- ja asiakirjapyyntöä maanantai-illan kokouksessaan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut