DNA parantaa verkkojaan ja valmistautuu 5G:hen Heinolassa – lankapuhelinliittymiä suljetaan

DNA lupaa, että mobiilidatan nopeudet kasvavat, kuuluvuus sisätiloissa paranee ja laajakaistapalvelun saatavuusalue laajenee Heinolassa. Colourbox

Millamari Uotila

Tietoliikennekonserni DNA laajentaa ja modernisoi verkkojaan Heinolassa. Mobiilidatan nopeudet kasvavat, kuuluvuus sisätiloissa paranee ja laajakaistapalvelun saatavuusalue laajenee merkittävästi tämän ja ensi vuoden aikana, DNA kertoo tiedotteessa.

DNA ottaa Heinolassa käyttöön useita uusia matkaviestinverkon tukiasemia ja laajentaa nykyistä valokuituverkkoa. Uudistuksen jälkeen Heinolan verkko on valmis myös 5G:n käyttöönottoon.

– Heinola tulee todennäköisesti olemaan yksi DNA:n ensimmäisistä 5G-kaupungeista. Avaamme 5G-verkkoa heti, kun siitä on asiakkaille aidosti hyötyä, eli kun markkinoilla on laadukkaita 5G-päätelaitteita, sanoo siirtoverkoista vastaava johtaja Mikko Kannisto tiedotteessa.

Verkkojen rakentaminen näkyy katukuvassa. Heinolan keskustassa katuja joudutaan töiden vuoksi avaamaan alkukesän aikana. Keskustan katutyöt keskittyvät Lampikatu 14:n ja Koulukatu 14:n lähiympäristöön. Kaivutöistä tiedotetaan etukäteen.

Lankapuhelinliittymiä loppuu

Kuparipohjaiset palvelut korvataan kuitu- ja mobiilipalveluilla. Uuteen tekniikkaan siirtyminen tarkoittaa vanhalla kuparitekniikalla toteutettujen palveluiden loppumista. Verkon uudistustöiden vuoksi toiminta loppuu lankapuhelimissa ja xDSL-laajakaistoissa.

Haja-asutusalueella yksittäisten lankapuhelinliittymien toiminta päättyy huhtikuun lopussa, loput lankaliittymät ja xDSL-laajakaistat lopetetaan 15. marraskuuta mennessä.

DNA kertoo olevansa yhteydessä niihin asiakkaisiin, joiden nykyinen palvelu päättyy.

Heinolan seudulla on yhteensä joitain satoja lankapuhelin- ja xDSL-asiakkaita.

Aiemmin tänä vuonna teleoperaattori Telia kertoi lakkauttavansa lankapuhelinpalvelujen tarjoamisen vaiheittain tämän vuoden aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Kysymys ja vastaus: Lahden kaupungille yli 100 000 euron lasku vuodessa erilaisten vahingontekojen korjaamisesta – pitäisikö niistä saada nykyistä kovempi rangaistus?
 2. Hollolalainen lentopalloseura Salpis joutui petoksen uhriksi, mutta pelasti seuran varat nopealla reagoinnilla
 3. Lahtelaisfirma antoi työntekijälle potkut ennen ensimmäistäkään työvuoroa – lasku lähes kahden vuoden palkkaa vastaava summa
 4. Venevarkauksissa raju kasvu Päijät-Hämeessä, varkauksia tehtailtu tänä vuonna jo yhtä paljon kuin koko viime vuonna - poliisi: kasvun syynä varasliigojen toiminta
 5. Matti Koskela oli ahkera ja monessa mukana ollut taiteilija, joka ehti opettaa lasketteluakin – Lahdessa hänet muistetaan muun muassa näistä julkisista teoksista
 6. Lahtelainen Liisa Heikkinen kuntoutti itsensä fibromyalgiasta ja tarjoaa nyt vertaistukea kohtalotovereilleen – "Täytyy pitää itsestään huolta, ei itsekkäästi, mutta asettamalla myös rajoja"
 7. Suomalaismies on kuollut sukellusonnettomuudessa Lofooteilla Norjassa
 8. Päijät-Hämeessä todettu kolme uutta koronavirustartuntaa
 9. Seksuaalirikoksista tuomittu mies vaati uhrilleen rangaistusta palturin puhumisesta poliisille
 10. Kauden avauspisteen napannut FC Lahti petrasi puolustuspeliään SJK:n isäntänä – "Tietyt pelaajavalinnat olivat puhtaasti taktisia"
 11. Henkilöauto tuhoutui pahasti tulipalossa Lahden Kilpiäisissä
 12. Vaellukselle ei kannata kantaa vettä porkkanoissa, kuivaa siis ruoasta grammat pois – "Jokseenkin kaiken voi kuivata", kokenut vaeltaja Raija Hentman, 72, sanoo
 13. Näppis: Sataman peräkonttikirppis on oikein hyvä tapahtuma, mutta miksi kaupunki nostanut päivähinnan 25%?
 14. Pääkirjoitus: Ajamisen verotus saa kannatusta – hankintaveroa haluttaisiin alentaa
 15. Poliisi otti Nastola-operaatiossa kiinni kaksi tapon yrityksestä epäiltyä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.