Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Akuutti24:n vilkkain päivä: liukkaat säät ja influenssa toivat ennätysmäärän potilaita sunnuntaina

Akuutissa kävi sunnuntaina 394 potilasta, kun normaalisti sunnuntaina määrä on 280. Päivä oli koko Akuutin toimintahistorian vilkkain. Akuutin johtaja, ylilääkäri Liisa Kokkonen kehottaakin kaikkia varovaisuuteen liukkailla keleillä.

"Jäisillä kaduilla liikuttaessa on syytä keskittyä kävelyyn ja välttää esimerkiksi kännykän käyttöä kävellessä. Myös pitävät talvijalkineet ja nastat ovat hyviä keinoja estää liukastumista", tiedotteessa neuvotaan.

Flunssapotilaita puolestaan kehotetaan soittamaan puhelinpalveluun ennen päivystykseen lähtöä. Sieltä saa neuvontaa siitä, milloin tilanne vaatii päivystykseen tuloa.

Akuutin käyntimäärät ovat kasvaneet muutenkin syksystä lähtien. Tammikuussa potilaita hoidettiin tuhat enemmän kuin samaan aikaan viime vuonna.

Potilaiden määrä näkyy pidentyneinä hoitoaikoina ja työntekijöille kiireisinä työvuoroina. Kokkosen mukaan henkilöstöä on lisätty.

– Joinain päivinä potilaita on ollut jopa 20 % normaalia enemmän ja silloin lisätty henkilöstömääräkään ei auta estämään päivystyksen ruuhkaantumista, hän toteaa.