Nastopoli vaihtaa omistajaa nimellisellä summalla – kiinteistö voi toimia jatkossakin väistötilana

Nastopolin kiinteistön nykyinen opetuskäyttö päättyy vuonna 2021. Pirjo Kamppila

Vili Uuskallio

Nastolan Rakokivessä sijaitseva Nastopolin kiinteistö siirtyy Koulutuskeskus Salpaukselta Lahden kaupungin omistukseen. Kauppahinta on nimellinen, sillä kaupunki ostaa noin 7 300 neliön rakennuksen tontteineen 5 000 eurolla.

Nastopolin lukion toiminta päättyy kevääseen 2021. Rakokiven alakoulun väistökäyttö Nastopolissa päättyy, kun uusi monitoimitalo valmistuu alkuvuodesta 2021. Tämän jälkeen Nastopoli voisi toimia muun muassa Kirkonkylän ja Kukkasen koulujen väistötilana, kun alueelle rakennetaan uusi yhtenäiskoulu.

Lahdella ja Salpauksella on Nastopolin tiloista vuoteen 2023 ulottuva vuokrasopimus. Lahti on teettänyt ja varautunut teettämään kiinteistöön toimintaa turvaavia korjaus- ja muutostöitä noin 2,5 miljoonan eurolla. Kaupungin tilakeskus pitää kiinteistön ostamista perusteltuna, jotta tehdyt remontit voidaan hyödyntää.

Nastopolin kiinteistön alkuperäinen osa valmistui vuonna 1976 ja laajennusosa 1995. Kiinteistö arvotettiin pari vuotta sitten noin miljoonan euron arvoiseksi, rakennus on jatkuvassa opetuskäytössä. Jossain muussa käytössä olevana kiinteistön arvo olisi tuolloisen arvion mukaan noin 300 000 euroa.

Kaupunki on arvioinut Nastopolin tontin arvoksi noin 100 000 euroa, kun purkukustannuksia ei oteta huomioon. Kaupungin ja Salpauksen välisissä neuvotteluissa päädyttiin siihen, että kauppahinta on vain muodollista tasoa.

Salpauksen hallitus on hyväksynyt kaupungin tekemän ostotarjouksen. Kauppa solmitaan, kun molempien osapuolten päätökset sen hyväksymisestä ovat saaneet lainvoiman.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Heinäkuussa on vielä hiljaista, mutta elokuussa tanssitaan jo muutamalla Päijät-Hämeen tanssilavalla – katso, missä lavatansseja järjestetään
 2. Hammashoitokäynnit vähenivät jopa alle puoleen korona-aikana – jonojen purkuun voi mennä vuosia, arvioi Hammaslääkäriliiton toiminnanjohtaja
 3. Yön uutiskooste: Marinin hallituksen kykyihin luotetaan enemmän kuin Rinteen ja Sipilän
 4. Heinolan kirkkoherra Janne Hatakka toivoo kirkolta suvaitsevaisuutta – "Olen surullinen, että emme mahdu samaan porukkaan, jos olemme jostain eri mieltä"
 5. Hykyn toimitusjohtaja Marina Erhola irtisanoutui THL:n ylijohtajan tehtävästä – "Ratkaisu tuntui oikealta"
 6. Suur-Hollola-ajo täyttää Lahden seudulla auki olevat hotellit – "Minilomille alkaa riittää kysyntää"
 7. Päijäthämäläisen Salpausselkä Geoparkin haku Unesco-verkostoon käynnistyi – statuksen voi saada aikaisintaan vuonna 2022
 8. Polttareitaan viettäneen kapellimestari Santtu-Matias Rouvalin musiikkiesitys herätti huomiota Lahden torilla – "Mahtavaa olla Lahessa"
 9. Ministeri ja Kuntaliiton toimitusjohtaja vääntävät kuntien uusien tehtävien rahoituksesta julkisen talouden sukeltaessa – "Emme usko, että valtionkaan rahat riittävät"
 10. Pääkirjoitus: Kuntapäättäjillä tiukka syksy – veronkorotuspaineet jopa ennätykselliset
 11. Lauri Ilolan Esalainen: Aion päihittää Novak Djokovicin, jos se edesauttaa tapahtumakesän jatkumista
 12. Valtio jakaa kunnille 2 miljardia euroa, mutta silti jopa Helsinki tekee kymmenien miljoonien eurojen tappiot – "Veronkorotuksissa joudutaan tekemään isoja arvovalintoja", sanoo kokenut kuntakonsultti
 13. Heinolan Kailas-talon rakentaminen voi alkaa aikaisintaan ensi vuoden alussa
 14. Henkilöauto suistui tieltä Lahdessa – katkaisi valopylvään ja puun
 15. Lahden eteläisen kehätien rakennustyöt aiheuttavat uusia liikenteen poikkeusjärjestelyjä – lue tästä useita katuja koskevat muutokset

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.