Suurmarkkinat pidetään Lahdessa loppuviikosta – turvavälejä rikkovaa saatetaan huomauttaa megafonin avulla

Suurmarkkinat järjestetään Lahdessa loppuviikosta. Arkistokuva. Antti Yrjönen

Anne Honkanen

Suurmarkkinoiden järjestäjä toivottaa asiakkaat tervetulleiksi terveinä Lahdessa loppuviikosta järjestettävään tapahtumaan. Markkinoille ei pidä tulla sairaana tai edes vähäisiä koronaoireita tuntevana.

TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus kertoo tiedotteessa järjestävänsä tiukkoja turvallisuustoimenpiteitä noudattaen suurmarkkinakiertueen, joka pysähtyy muun muassa Lahdessa.

Markkina-alueen porteilla on Terveenä tervetuloa markkinoille -kyltit, joissa on turvaohjeet suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Porteilla ja kaikilla kauppiailla on vapaasti yleisön käytössä olevat ja näkyvästi merkityt käsidesipisteet.

Järjestäjän mukaan erityistä huomioita tullaan kiinnittämään turvaväleihin. Jos joku tietoisesti ja jatkuvasti rikkoo niitä, saa järjestäjän mukaan varautua siihen, että järjestyksenvalvoja huomauttaa asiasta megafonin kautta.

Tapahtuman kansainväliset kauppiaat kävivät ennen suurmarkkinoiden kiertueen alkamista koronatestissä. Testi oli tiedotteen mukaan pakollinen kansainvälisille kauppiaille. Monista maista oli voimassa 14 päivän karanteeni.

Kansainvälisten suurmarkkinoiden lisäksi samaan aikaan järjestetään nyt myös suomalaiset suurmarkkinat. Mukana on yrittäjiä 25 maasta ja 15 suomalaismaakunnasta.

Suurmarkkinat pidetään Lahden kaupunginteatteria ympäröivillä alueilla ja Kirkkokadulla 20.–23. elokuuta. Markkinat ovat avoinna to–la kello 10–20 ja sunnuntaina kello 10–18.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.