Työttömien määrä väheni edelleen, erityisesti kunnostautuivat Hollola ja Kärkölä

Uusia avoimia paikkoja ilmoitettiin Hämeessä helmikuussa eniten lähihoitajille. Viena Kytöjoki

Kari Anttinen

Työttömien työntekijöiden määrä väheni helmikuussa Hämeen ely-keskuksen kuntien alueella 11 prosenttia vuoden takaisesta. Heitä oli helmikuun lopussa 18 314.

Tammikuusta työttömien työnhakijoiden määrä väheni Päijät- ja Kanta-Hämeessä parilla prosentilla eli runsaalla 400 henkilöllä.

Vuodentakaiseen verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä väheni Päijät-Hämeessä 10:llä ja Kanta-Hämeessä 12 prosentilla. Päijät-Hämeessä työttömiä työnhakijoita oli te-toimistossa kirjoilla helmikuun lopussa 11 427.

Työttömien määrä väheni vuodentakaisesta Humppilaa lukuun ottamatta kaikissa Hämeen ely-keskuksen alueen kunnissa. Suhteellisesti nopeinta työttömyyden laskuvauhti edellisvuodesta oli Päijät-Hämeessä Hollolassa ja Kärkölässä, molemmissa 20 prosenttia.

Alueen matalimmat työttömyysasteet olivat Kanta-Hämeen puolella Lopella (5,2), Hausjärvellä (5,9) ja Hattulassa (6,7 prosenttia). Korkeimmat työttömyysasteet löytyvät Heinolasta (13,9) ja Lahdesta (13,8 prosenttia). Muutos parempaan on ollut lievä, tammikuussa molempien kaupunkien työttömyysaste oli 14,1 prosenttia.

Alle 25-vuotiaiden nuorten työttömien osuus alle 25-vuotiaasta työvoimasta oli Hämeessä helmikuussa 15,4 prosenttia. Ulkomaalaisten työttömien työnhakijoiden osuus ulkomaalaisesta työvoimasta oli 25,3 prosenttia.

Pitkäaikaistyöttömiä eli yhtäjaksoisesti vähintään vuoden työttömänä olleita oli helmikuun lopussa 5 408. Se on lähes neljännes vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Yli 50-vuotiaiden työttömien työnhakijoiden määrä pieneni vuodentakaisesta 11 prosenttia. Alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoita oli yhä lähes 2 500, mikä on kuitenkin viisi prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Meisselikadun tulipalosta vaaratiedote Lahdessa - ilmassa vaarallista savua mahdollisesti vielä tuntikausia
 2. Odotus päättyy ja hyllyjen välit aukeavat, kun Lahden kirjastot avataan
 3. Lahtelaisen kuntosaliyrittäjän mukaan koronakevät leikkasi liikevaihdosta ison siivun: "800 neliön tiloissamme saattoi olla samanaikaisesti yhdestä viiteen treenaajaa"
 4. Hoitajajärjestöt hyväksyivät kunta-alan tessin – neuvottelutuloksessa hoitoalalle oma sote-sopimus
 5. 28.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei uusia koronavirustartuntoja maanantain jälkeen
 6. 28.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei uusia koronavirustartuntoja maanantain jälkeen
 7. Lahden Mukkulan viljelypalstoilla ahertaa kansainvälistä porukkaa – "Mikä voisi olla parempaa kuin olla täällä auringossa"
 8. Suljetut ovet aukeavat Lahdessa hiljalleen – kuntosalit alkavat olla auki, ryhmäliikuntakin alkaa ensi viikolla
 9. Padasjoen suuri maastopalo saatu hallintaan – kytöpesäkkeiden sammutustyöt jatkuvat mahdollisesti vielä perjantainakin
 10. Lahden sivistyslautakunnassa erikoinen äänestysepisodi, puheenjohtaja järjesti uusintaäänestyksen vastoin lakimiehen ohjetta
 11. Koronakriisin aiheuttama hurja konkurssiaalto voidaan vielä välttää – "On raju arvaus, että edessä olisi 1990-luvun laman kaltainen tilanne"
 12. Matti Even Esalainen: Lahdessa virkamies vie ja valtuutetut vetävät kätensä lippaan
 13. Voiko Lahdessa pian nauttia terassioluen parkkiruudussa? Kaupunki pohtii uusia terassipaikkoja ja nykyisten laajennuksia keskustassa
 14. Kampustyömaa sulkee Kannaksenkadun - tuo Lahteen myös uuden kadunnimen
 15. Lasten pihaparlamentti Lahden Villähteellä antoi arvionsa entiselle bussitehtaalle oppimisympäristönä – kun kiipeilytelineet uupuvat, heitellään vaikka hiekkaa ja leikitään peiliä joka päivä

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.