YLE: Lemmikkien eläinlääkäripäivystysten yksityistämistä suunnitellaan

Aaro Virolainen

Lemmikkieläinten eläinlääkäripäivysten siirtämistä kunnilta yksityiselle sektorille suunnitellaan maa- ja metsätalousministeriössä, kertoo Yleisradio. Tuotantoeläinten eläinlääkäripäivystys pysyy jatkossakin kuntien vastuulla.

Esitys liittyy pyrkimykseen karsia kuntien velvoitteita ja tehtäviä.

Ministeriö aikoo selvittää uudistuksen vaikutukset eläinlääkäripalveluiden saatavuuteen eri alueilla. Eläinlääkäriliitto vastustaa ajatusta muun muassa sillä perusteella, että Suomi pitkien välimatkojen maa. Päivystyspalvelut voivat siirtyä satojen kilometrien päähän.

Ylen mukaan Eläinlääkäriliitto pelkää jopa, ettei lehmiä hoitamaan kutsuttu kunnaneläinlääkäri voisi hoitaa maatilan koiran pitkittynyttä synnytystä samalla päivystyskäynnillä.

Ministeriön eläin- ja kasvinterveydenyksikön apulaisosastopäällikkö Taina Aaltonen korostaa Ylelle, että kyse on vasta selvityksestä, jonka lopputulos voi olla, ettei mikään muutu. Aaltonen kertoo, että ministeriön käsityksen mukaan nykyinen päivystyssysteemi toimii hyvin.

Nyt tuotanto- että lemmikkieläinten eläinlääkäripäivystyksen hoitavat kuntien eläinlääkärit tai kunnat voivat ostaa palvelut yksityisiltä.

Seura- ja harrastuseläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnan puheenjohtaja Mika Leppänen sanoo Ylelle, että syrjäseuduille on jo nyt ollut vaikea saada eläinlääkäreitä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahden sivistyslautakunnan puheenjohtaja Maria Mäkynen neljän ryhmäperhepäiväkodin toiminnan keskeyttämisestä: "Kevein perustein tällaista päätöstä ei ole tehty"
 2. Kevätaurinko hellii tänään - alkuvuoden lämpöennätys meni rikki Päijät-Hämeessä
 3. 7.4. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Keskussairaalan työntekijällä todettiin koronatartunta - altistuneina kolme potilasta ja yhdeksän työntekijää
 4. Juha Honkosen uutisanalyysi: Ei nuolaista vielä – tilastot laahaavat perässä
 5. Karu totuus vanhusten kotihoidosta selvisi: "Emme pysty suojautumaan koronakriisissä"
 6. Nämä päijäthämäläiset ravintolat tarjoavat nyt ruokaa kotiin tai noudettavaksi, katso päivittyvä lista
 7. Fysioterapeutti Aino Kosonen vetää jumppaa – kymmenet ihmiset kuntoilevat live-lähetyksen tahtiin omissa kodeissaan
 8. Lastunkuivaimessa tulipalo Kärkölässä
 9. Lahden Kujalaan nousee raskaan liikenteen palvelukeskus – pitkät ajoneuvoyhdistelmät otettu erityisesti huomioon
 10. Humalaiset huitoivat toisiaan Lahden yössä, molemmille sakkoa
 11. Hoivakotien koronaviruskuolemat muualla maassa eivät johda uusiin varotoimiin Päijät-Hämeessä – "Ei toistaiseksi, koska epidemiaa ei ole"
 12. Hämeen poliisi pyytää havaintoja Lammin Porraskoskelta
 13. Ruokailu siirtyi Päijät-Hämeessäkin noutoaikaan – maakunnan yritykset polkaisivat pystyyn myös omia kotiinkuljetuksia
 14. Ainopuiston teatteri peruu kesän esityksensä
 15. Asiantuntijat kertovat huolestuttavasta ilmiöstä: parisuhteet kärsivät, kun älylaitteesta tulee kolmas pyörä – "Toinen vain somettaa, seksielämäkin hiljenee"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.