YLE: Lemmikkien eläinlääkäripäivystysten yksityistämistä suunnitellaan

Aaro Virolainen

Lemmikkieläinten eläinlääkäripäivysten siirtämistä kunnilta yksityiselle sektorille suunnitellaan maa- ja metsätalousministeriössä, kertoo Yleisradio. Tuotantoeläinten eläinlääkäripäivystys pysyy jatkossakin kuntien vastuulla.

Esitys liittyy pyrkimykseen karsia kuntien velvoitteita ja tehtäviä.

Ministeriö aikoo selvittää uudistuksen vaikutukset eläinlääkäripalveluiden saatavuuteen eri alueilla. Eläinlääkäriliitto vastustaa ajatusta muun muassa sillä perusteella, että Suomi pitkien välimatkojen maa. Päivystyspalvelut voivat siirtyä satojen kilometrien päähän.

Ylen mukaan Eläinlääkäriliitto pelkää jopa, ettei lehmiä hoitamaan kutsuttu kunnaneläinlääkäri voisi hoitaa maatilan koiran pitkittynyttä synnytystä samalla päivystyskäynnillä.

Ministeriön eläin- ja kasvinterveydenyksikön apulaisosastopäällikkö Taina Aaltonen korostaa Ylelle, että kyse on vasta selvityksestä, jonka lopputulos voi olla, ettei mikään muutu. Aaltonen kertoo, että ministeriön käsityksen mukaan nykyinen päivystyssysteemi toimii hyvin.

Nyt tuotanto- että lemmikkieläinten eläinlääkäripäivystyksen hoitavat kuntien eläinlääkärit tai kunnat voivat ostaa palvelut yksityisiltä.

Seura- ja harrastuseläinten hyvinvoinnin neuvottelukunnan puheenjohtaja Mika Leppänen sanoo Ylelle, että syrjäseuduille on jo nyt ollut vaikea saada eläinlääkäreitä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut