Poliisi: Näin aamuöinen onnettomuus valtatiellä 12 tapahtui

Timo-Pekka Heima

Hämeen poliisi kertoi iltapäivällä tarkempaa tietoa Lahdessa Sopenkorvessa torstaiaamuna puoli neljän aikaan tapahtuneesta onnettomuudesta.

Täysperävaunuyhdistelmä oli kaatunut ajoradalla aamuyöllä ja ajautunut kerrostalon seinään. Ajoneuvoyhdistelmää ajoi 25-vuotias nainen valtatie 12:lla kohti Lahtea. Hämeenlinnantiellä Kärpäsenkadun risteyksen kohdalla ajoneuvoyhdistelmä oli lähtenyt heittelehtimään, jonka seurauksena kuorma-auto oli kaatunut ja koko ajoneuvoyhdistelmä ajautunut tien oikealle puolelle kevyen liikenteen väylälle. Se pysähtyi Hämeenlinnantie 22:n kohdalla kerrostalon seinään nokka tulosuuntaan päin.

Kuorma-auton säiliöön tuli pieni repeämä, josta vuoti vähäinen määrä kuormana ollutta rikkihappoa. Perävaunu pysyi koko ajan pyörillään. Kuljettaja ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Kevyen liikenteen väylällä ajoneuvoyhdistelmä osui puihin ja liikennemerkkeihin, jotka kaatuivat ja vahingoittuivat. Ulosajon kohdalla pysäköityneenä ollut henkilöauto vaurioitui etuosastaan.

Poliisi kertoo, että tie oli tapahtuma-aikaan liukas sulamisvesien jäätymisen takia. Tapahtumapaikan lähistön neljästä kerrostalosta evakuoitiin ihmiset myrkytysvaaran takia.

Poliisi ohjasi paikalla liikennettä ja järjesti kiertotien tapahtumapaikan ohitse. Valtatie 12 oli kokonaan suljettu liikenteeltä seitsemän tuntia. Hämeenlinnantie saatiin auki liikenteelle länteen päin noin kello 10.30. Tie aukesi kokonaan liikenteelle iltapäivällä puoli kahden jälkeen. Poliisi tutkii asiaa liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Enemmistöllä lahtelaisvaltuutetuista on toistaiseksi kriittinen kanta yhtymän ja Mehiläisen yhteisyritykseen – kokoomus ja vasemmisto edustavat ääripäitä, ja monissa ryhmissä kaivataan lisää tietoa
 2. Katumaasturia kuljettanut päihtynyt mies kolaroi ensin Lahdessa, jäi poliisin haaviin tuntia myöhemmin Asikkalassa
 3. Ei tullutkaan peruspuujalka, vaan kolme leikkausta ja pysäyttäviä uutisia lääkäriltä, nyt Mikko Viitikko suitsuttaa fyssaria: "Saan olla kiitollinen, että hän otti asian vakavasti"
 4. Jatkuvat vahingonteot turhauttavat lahtelaisyrittäjiä – "Minua varoitettiin etukäteen, että kaikki kannattaa nostaa turvaan"
 5. Poliisilla iso operaatio Lahdessa – ei aiheuttanut vaaraa sivullisille
 6. Lahtelainen Mimmi Vepsäläinen toivoi jo kymmenvuotiaana, että voisi tanssia koko ikänsä – kolmessa maassa opiskellut tanssija asuu taas kotikaupungissaan
 7. Asikkalan Vääksyn Ranskalaisen kyläkaupan omistaja julkaisi Facebook-päivityksen nuorten kesätyöntekijöiden kaltoinkohtelusta – laaja tuki yllätti, ja kaupalle on tultu jopa Tampereelta asti
 8. Näppis: Miten turisti osaa tulla Lahden keskustaan?
 9. Koronavirus vei melkein perheenisä Jukka Pylvänäisen hengen – "Tauti on opettanut elämän arvoa"
 10. Lahden peräkonttikirppiksellä vanha tavara pääsee kiertoon – "Vierailu on meille jo itsestäänselvyys"
 11. FC Lahti keskeyttää oheismyynnin – SJK-pelissä ei ole kioskitoimintaa
 12. Valoihin pysähtyneet autot joutuivat kolariin Lahdessa – perään ajanut katumaasturi häipyi paikalta
 13. Lukijalta: Hyvinvointiyhtymä ja sote-uudistus ovat törmäyskurssilla
 14. Solubiologi Kirsi Rilla tutkii mikroskooppisen pieniä kalvorakkuloita, joista voi olla apua esimerkiksi syövän diagnosoinnissa – "Vesikkelit ovat muuttaneet käsitystämme elimistön toiminnasta"
 15. Saara Larkion Esalainen: Vaalityö on jo alkanut ja Trumpin henki haisee mastokaupungissa asti

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.