Hollolaan suunnitteilla vedenpullottamo – toisi kymmeniä uusia työpaikkoja

Yritys aikoo tähdätä kansainvälisille markkinoille ilman muovipulloja.

Hollolan Kukonkoivussa aletaan pullottaa vettä kesällä 2021, jos Bare oy:n hanke etenee suunnitelmien mukaan. Sami Lettojärvi

Erno Laisi

Hollolan Kukonkoivun yritysalueelle ollaan perustamassa vedenpullottamotehdasta. Hankkeen takana on perusteilla oleva hollolalainen Bare oy.

Yrityksen tonttivaraushakemusta käsitellään tulevana maanantaina kunnanhallituksen kokouksessa. Kunnanjohtaja Päivi Rahkonen esittää kunnanhallitukselle hakemuksen hyväksymistä.

Toteutuessaan vedenpullottamo käyttäisi käsittelemätöntä pohjavettä, joka johdettaisiin Huljalan ja Sairakkalan vedenottamoilta. Käytettävä vesimäärä vastaisi noin kolmea prosenttia Kukonkoivun-Hatsinan pohjavesialueen arvioidusta muodostuvasta pohjavesimäärästä.

Tämän hetkisten suunnitelmien mukaan tehdas tulisi toimimaan katkeamattomasti kolmessa vuorossa. Perustettavan yrityksen edustajan, Hollolan Hämeenkoskella asuvan Jari Komulaisen mukaan yritys työllistäisi kymmeniä ihmisiä.

Jos hanke etenee suunnitelmien mukaan, on mahdollista, että tuotanto käynnistyy kesällä 2021, Komulainen sanoo.

Perusteilla oleva yhtiö tähtää pääasiassa Lähi-idän ja Yhdysvaltojen markkinoille. Komulaisen liikekumppanina on niin ikään hämeenkoskelainen, osin Yhdysvalloissa asuva Merja Koskinen.

– Tietenkään emme halua sulkea pois muitakaan alueita, mutta Lähi-idässä ja Yhdysvalloissa markkinoita on ainakin olemassa.

Komulainen kertoo yrityksen panostavan puhtaan luonnon vaalimiseen ja kestävään kehitykseen. Yhtiö ei esimerkiksi käyttäisi pullottamon tuotantoprosessissa kemikaaleja tai pakkausmateriaalina muovia. Pakkausmateriaalia hän ei vielä paljasta.

– Muovittomuus on meille ehdoton. Emme halua olla omalta osaltamme lisäämässä maailman muoviongelmaa, Komulainen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Urheilun ja yrityselämän kerma kokoontui Lahdessa pohtimaan menestyksen reseptiä: "Kisapuistoon pitäisi saada ensin sähköt", murjaisi FC Lahden toimitusjohtaja
 2. Uppoaisiko sinulle kilo lihaa vain minuuteissa? Lahdessa kisataan lauantaina jälleen lihamukin syönnin MM-tittelistä
 3. Pelicansin A-nuoret avasivat maalihanat – ottelu käynnissä, katso suora lähetys tästä
 4. Husissa todettiin toinen koronavirustartunta – suomalaisnainen oli saapunut Pohjois-Italiasta
 5. Pariisin keskustassa suurpalo, Gare de Lyon -rautatieasema evakuoitu
 6. Pelicansilla punainen lanka kateissa Jukureita vastaan
 7. Katkenneen voimajohtopylvään korjaus etenee Lahden Patomäessä
 8. Gallup: Kysyimme Lahdessa liikkuneilta, suuntaavatko he Salppurin kisoihin, vastaus oli yksiselitteinen ei – "Aiemmin kisat näkyivät Lahdessa enemmän"
 9. Korkeakoulutettu tienaa Uudellamaalla lähes 20 000 euroa enemmän kuin maakunnissa – yksi syy selittää ilmiöstä paljon
 10. Samae Koskinen esiintyy kesällä Villähteen uusilla festivaaleilla
 11. Herola aloitti Salpausselällä lupaavasti – yhdistetyn varakilpailussa kolmas
 12. Asiantuntijat kyseenalaistivat Aika jonka sain -elokuvalle myönnettyjen palkintojen arvon – Olga Temonen vastaa: "Minulla ei ole tapahtumasta mitään pahaa sanottavaa"
 13. Isyys tuo tasapainoa lahtelaisen urheilijan Leevi Mutrun elämään
 14. Lahtelaistaustainen dramaturgi Marko Järvikallas pääsi esikoiskirjaa tehdessään seikkailemaan vapaana teatterin raameista – novelleihin heijastui myös nuoruuden ilmapiiriä 1980-luvun Lahdesta
 15. Eeva Soivio tuo veljensä traagisen tarinan Teatteri Vanhaan Jukoon sunnuntaina

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.