Käräjäoikeus vangitsi tällä viikolla kaksi lahtelaismiestä epäiltyinä muun muassa pyörävarkauksista – poliisin hallussa on pyöriä, joiden alkuperä ei tiedossa

Hämeen poliisin haltuun jää polkupyöriä, joille se ei löydä omistajaa. Pyörät huutokaupataan poliisin järjestämässä huutokaupassa. Pertti Louhelainen

Anne Honkanen

Päijät-Hämeen käräjäoikeus vangitsi tällä viikolla kaksi noin 40-vuotiasta lahtelaista miestä, joista toista epäillään polkupyörävarkauksista ja toista muun muassa huumausainerikoksista. Tämän juttusarjan yhteydessä takavarikoitiin myös polkupyöriä, joiden alkuperän selvittely on osittain kesken.

Hämeen poliisi pyytää ihmisiä ilmoittamaan polkupyörävarkaudesta poliisille. Polkupyöriäkin koskevat varkausrikokset tutkitaan, kun tutkintaan on poliisin tiedotteen mukaan edellytykset. Poliisin näkökulmasta liian usein varkauksista epäiltyjen hallusta takavarikoidaan anastetuksi epäiltyjä polkupyöriä, joiden alkuperä on epäselvä.

Poliisi uskoo, että ihmiset eivät välttämättä ilmoita pyörän anastuksesta, mikäli heillä ei ole vakuutusta tai jos pyörä on anastushetkellä ollut auki.

Polkupyörän rungon numero kannattaa ottaa ylös ja ilmoittaa, jos pyörä varastetaan. Samoin polkupyörä tulisi valokuvata varkauksien selvittämisen helpottamiseksi.

Hämeen poliisi kertoo, että sillä on ollut kesällä lähes viikoittain kiinni epäiltyjä polkupyörien varastamisesta, varastetun polkupyörän myymisestä tai muusta hallussa pitämisestä.

Tutkinnassa on yleensä takavarikoitu myös erilaisia huumausaineita ja käteistä rahaa, jonka perusteella poliisi päättelee, että anastetut pyörät toimivat vaihdon välineinä huumausainekaupassa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.