Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

Puolustusvoimat ei luovukaan Hälvälän harjoitusalueesta, taustalla "muuttunut tarve"

Puolustusvoimat kertoi perjantaina jatkavansa Hollolassa sijaitsevan Hälvälän harjoitusalueen ja ampumaratojen käyttöä toistaiseksi. Puolustusvoimat päätti luopua alueesta viisi vuotta sitten. Ammuntoja ei nyt lopetetakaan vuonna 2024, eikä Puolustusvoimat aio luopua alueesta.

Jatkopäätös perustuu Puolustusvoimien mukaan muuttuneeseen koulutukselliseen ja operatiiviseen tarpeeseen. Panssariprikaatin ylläpitämä Hälvälä on merkittävä etenkin logistiikan ja huollon harjoitusten kannalta ja alueen käyttöaste on erittäin korkea.

Toiminnan jatkaminen Hälvälän alueella tukee Maavoimien ja paikallispuolustuksen suorituskyvyn kehittämistä, eikä muilla alueilla ole Hälvälän harjoitusaluetta korvaavia toimintaedellytyksiä, kertoo Puolustusvoimat verkkosivuillaan.

Puolustusvoimien ohella alueen ampumaratoja käyttävät myös muut viranomaiset sekä Päijät-Hämeen alueen ampumaseurat. Harjoitusalueen ja ampumaratojen merkitys on keskeinen vapaaehtoisessa maanpuolustustoiminnassa.

Puolustusvoimat haluaa säilyttää Hälvälän käytössään – "Kun alueesta päätettiin luopua, ei ollut Ukrainan ja Krimin tapahtumia"

Harjoitusalueella tehdään Puolustusvoimien mukaan ympäristöluvan edellyttämät toimenpiteet. Alueen käytössä ja kehittämisessä huomioidaan ympäristö asutuksineen ja käytöstä aiheutuvat haitat pyritään minimoimaan.