Puolustusvoimat ei luovukaan Hälvälän harjoitusalueesta, taustalla "muuttunut tarve"

Hälvälän ampumaradoilla on monipuolista käyttöä. Puolustusvoimien lisäksi ratoja käyttävät muun muassa alueen ampumaseurat. Mirja Hussain

ESS

Puolustusvoimat kertoi perjantaina jatkavansa Hollolassa sijaitsevan Hälvälän harjoitusalueen ja ampumaratojen käyttöä toistaiseksi. Puolustusvoimat päätti luopua alueesta viisi vuotta sitten. Ammuntoja ei nyt lopetetakaan vuonna 2024, eikä Puolustusvoimat aio luopua alueesta.

Jatkopäätös perustuu Puolustusvoimien mukaan muuttuneeseen koulutukselliseen ja operatiiviseen tarpeeseen. Panssariprikaatin ylläpitämä Hälvälä on merkittävä etenkin logistiikan ja huollon harjoitusten kannalta ja alueen käyttöaste on erittäin korkea.

Toiminnan jatkaminen Hälvälän alueella tukee Maavoimien ja paikallispuolustuksen suorituskyvyn kehittämistä, eikä muilla alueilla ole Hälvälän harjoitusaluetta korvaavia toimintaedellytyksiä, kertoo Puolustusvoimat verkkosivuillaan.

Puolustusvoimien ohella alueen ampumaratoja käyttävät myös muut viranomaiset sekä Päijät-Hämeen alueen ampumaseurat. Harjoitusalueen ja ampumaratojen merkitys on keskeinen vapaaehtoisessa maanpuolustustoiminnassa.

Puolustusvoimat haluaa säilyttää Hälvälän käytössään – "Kun alueesta päätettiin luopua, ei ollut Ukrainan ja Krimin tapahtumia"

Harjoitusalueella tehdään Puolustusvoimien mukaan ympäristöluvan edellyttämät toimenpiteet. Alueen käytössä ja kehittämisessä huomioidaan ympäristö asutuksineen ja käytöstä aiheutuvat haitat pyritään minimoimaan.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut