Poliisi: Sysmän huumekätkössä kyse selkeästi ammattimaisesta toiminnasta – Mökin alla huumeita jopa 800 000 euron arvosta

Huumepaketit oli pakattu muovipusseihin. Hämeen poliisi

Mikko Kivelä

Sysmässä paljastunut amfetamiinijuttu vaikuttaa laajuudestaan huolimatta varsin selkeältä tapaukselta.

Rikoksesta epäilty liettualaismies on osoittautunut yhteistyökykyiseksi. Poliisin mukaan muita ei ole syytä epäillä rikoksesta.

Tarkoitus on, että juttu saataisiin käräjille nopeasti, jo huhtikuussa.

Epäilty on käynyt Sysmän-mökillä muutaman kerran vuodessa. Käynnit ovat poliisin tiedossa, ja epäilty on kertonut joistakin käynneistään itsekin.

Toistaiseksi viimeiseksi jäänyt vierailu alkoi tällä viikolla.

Hämeen poliisi teki rikoksesta epäillyn selvittämisessä ja kiinniotossa yhteistyötä Keskusrikospoliisin ja Tullin kanssa.

Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Pälvi Suokkaan mukaan takavarikoidun huumausaineen määrä osoittaa, että kyse on selkeästi ammattimaisesta toiminnasta. Hän ei halua kommentoida, mikä rooli nyt vangitulla on ja kenen lukuun hän toimi.

Huumekätkön löysi mökin omistaja

Miestä ei ole aiemmin tuomittu Suomessa. Alustavan tiedon mukaan hänellä on mahdollisesti kaksi vankeustuomiota muualla Euroopassa.

Suokas arvelee amfetamiinin olleen tarkoitettu Lahden seudulle ja muualle Etelä-Suomeen.

Amfetamiinin löysin mökin omistaja viime vuoden marraskuussa. Se oli pakattu kahteen kassiin kilon tai sitä pienempiin paketteihin. Osa paketeista oli avattuja.

Pakettien pitoisuudet vaihtelivat 30:n ja 37 prosentin välillä. Poliisi on arvioinut erän maahantuontiarvoksi 315 000 euroa. Katumyyntipitoiseksi muutettuna sysmäläisen mökin alla oli huumausaineita 15–30 euron grammahinnan perusteella laskettuna 400 000 – 800 000 euron arvosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.