Anime- ja mangafanien Desucon Frostbite jälleen Lahdessa viikonloppuna – kunniavieraana Cowboy Bebop -käsikirjoittaja

Cosplay on monelle Desucon-tapahtumiin osallistuville osa kokemusta. Viime vuoden Desucon Frostbitessa liikkui muun muassa tämä hahmo League of Legends -pelistä. Juha Peurala

Marjaana Lahola

Animen ja mangan harrastajat kokoontuvat jälleen viikonloppuna Lahteen, kun Desucon Frostbite -tapahtuma valtaa Sibeliustalon perjantaista sunnuntaihin. Desuconin talvella järjestettävä versio on järjestyksessään jo kahdeksas.

Tapahtuman kunniavieraaksi on kutsuttu japanilainen käsikirjoittaja Dai Sato, joka on käsikirjoittanut muun muassa animesarjoja Cowboy Bebop, Ghost in the Shell: Stand Alone Complex ja Eureka Seven. Sato kertoo tapahtumassa urastaan lauantaina.

Kolmipäiväisen tapahtuman puheohjelmassa aiheina ovat esimerkiksi elokuvaohjaaja Hayao Miazakin kuvakerronta, mielenterveyden ongelmat Velhon morsian -mangasarjassa ja animen mieskuva. Lisäksi tarjolla on muun muassa ohjelmaa cosplay-harrastajille, työpajoja, cosplay-kilpailu sekä Unreality-sekakuoron animekonsertti.

Ensimmäinen Desucon järjestettiin Lahdessa kesällä 2009 ja ensimmäinen Desucon Frostbite talvella 2012.

Viikonlopun tapahtumaan odotetaan järjestäjien mukaan noin 2 400 kävijää. Tapahtuman ikäraja on 18 vuotta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut