Poliisi kehottaa katsojia varovaisuuteen - penkkariautot taas liikenteessä, makeisia ei saa poimia ajoradalta

Poliisi pyytää abuturientteja heittämään makeiset mahdollisimman kauas ajoväyliltä. Katja Luoma

Heidi Nikunen

Lukioiden penkkariautot ovat jälleen liikenteessä torstaina. Kuorma-autojen reitit kulkevat taajamien keskustoissa. Ajelu ei ole pitkä, eikä kestä kovin kauan, mutta kulkueet voivat haitata hetken aikaa liikennettä.

Hämeen poliisi kehottaakin muita liikenteessä liikkujia varautumaan liikenneruuhkiin selvittämällä ajoreitit valmiiksi ja suunnittelemalla oman ajoreitin mahdollisen kiertotien kautta.

– Tärkeintä niin tässä kuin liikenteessä yleensäkin, on toimia joustavasti ja turvallisuushakuisesti, siis liikennesääntöjä noudattaen, poliisi muistuttaa tiedotteessaan.

Myös makeisten heittäminen auton lavalta voi aiheuttaa vaaratilanteita. Poliisi muistuttaakin vanhempia hillitsemään etenkin pienimpiä katsojia ja muistuttamaan siitä, että ajoradalle ei saa ryntäillä. Abiturientteja poliisi pyytää toimimaan niin, että karamellit heitettäisiin riittävän kauas ajoradasta, siten ettei kerääjien turvallisuus vaarannu.

Poliisi valvoo penkkaritapahtuman kuljetuksia ja tarvittaessa keskeyttää vaarallisen tai säädösten vastaisen tapahtuman.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.