Lahtelainen urheiluravintola Peluri muuttaa – "Tartuimme tilaisuuteen, kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäs keskustaa"

Pelurin yrittäjät Minna ja Janne Sillgren aikovat säilyttää ravintolan konseptin myös muuton jälkeen. Juha Peurala

Anna-Tuulia Hautala

Sport & Music Bar Peluri muuttaa Lahdessa. Uudet tilat sijaitsevat Rautatienkadulla Lanunaukiolla toisessa kerroksessa. Tilat ovat aiemmin olleet Mustan Kissan ja ravintola Bulevardin käytössä.

– Pääsemme keskemmälle kaupungin hulinaa. Kun perustimme ravintolan, ajattelimme olevamme keskustassa, mutta kun avautui mahdollisuus päästä vielä lähemmäksi, tartuimme tilaisuuteen, yrittäjä Minna Sillgren kertoo.

Tulevien tilojen isännöitsijä lähestyi Pelurin yrittäjiä pahimpaan korona-aikaan keväällä. Vaikka ravintola oli silloin suljettu, ajankohta oli lopulta mainio.

– Meidän piti ilmoittaa nykyisistä tiloista toukokuun loppuun mennessä, aiommeko jatkaa vuokrasopimusta vielä elokuun jälkeen. Seuraava sopimus olisi kestänyt kahdeksan vuotta, ja se on aika pitkä aika, Sillgren selittää.

Uusissa tiloissa on avoin ravintolasali, kabinetti sekä Sillgrenin mukaan hirveän hyvä keittiö.

– Tarjoilijoiden on helppo hallita uutta salia, koska siellä näkee ympärilleen niin hyvin. Ikkunoita on paljon, joten asiakkaat voivat tarkkailla ikkunapöydistä kadun tapahtumia.

Asiakaspaikkoja on jatkossakin 99. Samoin konsepti pysyy samana: urheiluravintola á la carte -listalla ja lounaalla. Aamiainen jää kuitenkin pois. Kabinetin voi varata yksityistilaisuuksia varten.

Uudet saunatilat järjestyvät Sillgrenin mukaan 90 prosentin todennäköisyydellä 7. kerroksesta Lanunaukion Saunalta. Peluri ottaa nykyisistä tiloista mukaansa toisen poreammeen, joka muuttaa uusien saunatilojen terassille.

Lahtelaisravintolan yrittäjäpariskunta on sinnitellyt puolitoista kuukautta ilman tuloja – "Toivottavasti ihmiset lähtevät liikkeelle"

– Uusiin saunatiloihin saa viedä omat juomat mukanaan, ja ruoan voi tilata meiltä paikalle toimitettuna. Poreammeesta voi sitten katsoa vaikka ilotulituksia, Sillgren sanoo.

Rautatienkadun Pelurin avajaisia vietetään lauantaina 29. elokuuta. Ravintola on viimeistä päivää auki nykyisissä tiloissaan sunnuntaina 23. elokuuta.

Supersankarin nimestä kädenvääntö - lahtelainen sporttiravintola joutui vaihtamaan nimeään

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.