Tekoäly-yhtiö asiasanoittaa jatkossa Mediatalo Keskisuomalaisen sisältöä

Tekoäly-yhtiö Leiki asiasanoittaa jatkossa Mediatalo Keskisuomalaisen lehtien toimituksellista sisältöä. Leiki ja Keskisuomalainen-konserni sopivat kumppanuudesta tällä viikolla.

Mediatalo Keskisuomalainen on lehtinimikkeiden määrässä maan suurin sanoma- ja paikallislehtikustantaja ja maan suurin kaupunkilehtitalo. Se julkaisee muun muassa Etelä-Suomen Sanomia, Keskisuomalaista ja Savon Sanomia sekä maan suurimpia kaupunkilehtiä Helsingin Uutisia, Länsiväylää, Vantaan Sanomia, Tamperelaista ja Turkulaista.

Yhteensä konserni kustantaa 62 tuotetta.

Keskisuomalainen-konsernin sanoma-, paikallis- ja kaupunkilehdet ottavat sopimuksen myötä käyttöön Leikin Smartprofiles-työkalun.

Työkalun avulla kaikkien toimitusten tuottama sisältö asiasanoitetaan automaattisesti. Näin toimituksessa tehtävä käsityö vähenee ja asiasanoituksen osuvuus paranee, kun pohjalla käytetään itseoppivaa tekoälyä.

Järjestelmä otetaan käyttöön huhti–toukokuun vaihteessa. Tuolloin lehdet siirtyvät yhteen, yhteiseen toimitusjärjestelmään.

Vapauttaa rutiineista

Asiasanoitusta käytetään jatkossa muun muassa koko konsernin juttuarkistossa, aineistonvaihdossa ja juttukokonaisuuksien suunnittelussa lukijoille. Tulevaisuudessa Leikin mahdollisuuksia voidaan hyödyntää myös personoinnin ja analytiikan automatisoinnissa.

Leikin myyntijohtaja Jaakko Haaralan mukaan yksi vuoden 2019 tärkeistä trendeistä on laadukas journalismi, ja se miten mediatalot pystyvät sen takaamaan.

– Olemme erittäin innostuneita aloittamaan yhteistyön Mediatalo Keskisuomalaisen kanssa. Leikin palveluilla mediataloasiakkaamme pystyvät keskittymään laadukkaan journalismin tuottamiseen ja tarjoamiseen, kun rutiininomaiset tehtävät, kuten asiasanoittaminen, automatisoidaan, Haarala sanoo.

Leiki on erikoistunut sisältöanalytiikkaan ja mainonnan kohdentamiseen. Sen asiakkaita ovat mediayhtiöt, mainostajat ja mediatoimistot. Yhtiö työllistää Suomessa 25 työntekijää.

Leiki siirtyi tammikuussa amerikkalaisomistukseen, kun DoubleVerify osti sen. Bränditurvallisuuteen keskittyvä amerikkalaisyhtiö tekee yhteistyötä muun muassa Facebookin ja Googlen omistaman YouTuben kanssa.

Mediatalo ESA, johon Etelä-Suomen Sanomat kuuluu, on osa Mediatalo Keskisuomalaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Sammutustyö Lahden Meisselikadulla jatkuu todennäköisesti perjantaiaamuun saakka, savusta ei enää ole vaaraa
 2. Työttömyys syöksähti 90-luvun laman tasolle, Lahdessa tilanne heikoin 23 vuoteen – "Syksystä tulee vielä synkempi", ennakoi kauppakamarin pomo
 3. Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen: "Itärataselvityksen sanoma on kristallinkirkas"
 4. Lahtelaisen kuntosaliyrittäjän mukaan koronakevät leikkasi liikevaihdosta ison siivun: "800 neliön tiloissamme saattoi olla samanaikaisesti yhdestä viiteen treenaajaa"
 5. Lahden Mukkulan viljelypalstoilla ahertaa kansainvälistä porukkaa – "Mikä voisi olla parempaa kuin olla täällä auringossa"
 6. 28.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä ei uusia koronavirustartuntoja maanantain jälkeen
 7. Ilkka Kuosmasen näkökulma: Konstit on monet, kun kirjastot etsivät itselleen uusia asiakkaita
 8. Suljetut ovet aukeavat Lahdessa hiljalleen – kuntosalit alkavat olla auki, ryhmäliikuntakin alkaa ensi viikolla
 9. Padasjoen maastopalopaikalla sammutettiin torstai-iltana vielä kytöpesäkkeitä
 10. Hoitajajärjestöt hyväksyivät kunta-alan tessin – neuvottelutuloksessa hoitoalalle oma sote-sopimus
 11. Odotus päättyy ja hyllyjen välit aukeavat, kun Lahden kirjastot avataan
 12. Lahden sivistyslautakunnassa erikoinen äänestysepisodi, puheenjohtaja järjesti uusintaäänestyksen vastoin lakimiehen ohjetta
 13. Koronakriisin aiheuttama hurja konkurssiaalto voidaan vielä välttää – "On raju arvaus, että edessä olisi 1990-luvun laman kaltainen tilanne"
 14. Matti Even Esalainen: Lahdessa virkamies vie ja valtuutetut vetävät kätensä lippaan
 15. Voiko Lahdessa pian nauttia terassioluen parkkiruudussa? Kaupunki pohtii uusia terassipaikkoja ja nykyisten laajennuksia keskustassa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.