Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Katupartioita tulee ja menee: Heinolan Odin ajoi itsensä alas

Suuren kohun saattelemana alkanut katupartiointi Soldiers of Odin -tunnusten alla on vähin äänin loppumassa. Keväällä aktiivisena toiminut Heinolan Odin-ryhmä teki toukokuun alussa päätöksen ryhmän alasajosta.

Ryhmää vetänyt Mika Nummi ei kerro syitä ryhmän lopettamiseen, sillä häntä sitoo vaitiolovelvollisuus.

Partiointia entiset odinilaiset eivät kuitenkaan lopeta, se vain tapahtuu ilman tunnuksia ja johtajaa jokaisen vapaan tahdon mukaisesti.

Myös Lahdessa Odin-tunnuksia kantavat ovat poliisin havaintojen mukaan kadonneet toukokuun aikana.

Asiakalassa Odin-ryhmä toimii, mutta kovin aktiivista senkään toiminta ei ole. Vuodenvaihteessa perustettu Asikkalan Turva, jonka alaisuudessa toimi partiointia hoitava Vääksyn Turva, on olemassa yhdistysrekisterissä, mutta toimintaa sillä ei ole.

Asikkalan Odin toimii Facebook-sivujensa mukaan Kemin-jaoston alla. Ryhmä ilmoittaa partioivansa kaduilla ja tarvittaessa "puuttuu tilanteisiin Suomen lain edellyttämällä tavalla".

Odinien katupartiointia johdetaan Kemistä käsin. Helsingin Sanomien haastatteleman poliisin edustajan mukaan Kemissäkin on ollut hiljaista pitkään.