Hämeen poliisilaitos linjaa, että lapsen vieraannuttaminen vanhemmasta voi olla rikos – tutkittavana poikkeuksellinen epäilty pahoinpitely

Hämeen poliisilaitos kertoo tutkivansa lapsen vieraannuttamista vanhemmasta epäiltynä pahoinpitelynä.

Poliisin tiedotteen mukaan lapsen vieraannuttamisella tarkoitetaan toimintaa, jossa eroperheen toinen vanhempi pyrkii vaikeuttamaan lapsen suhdetta toiseen vanhempaan.

Vieraannuttaminen ei itsessään ole rikos, mutta mikäli se aiheuttaa lapsen henkiselle terveydelle haittaa, vieraannuttaminen täyttää rikoksen tunnusmerkistön. Poliisi muistuttaa, että henkinen väkivalta voi samalla tavalla täyttää pahoinpitelyn tunnusmerkit.

Tapauksen esitutkinnan aineisto ei ole julkista. Tutkinta on keskeneräinen, ja tutkittavana olevat asiat kuuluvat perustuslain suojaaman yksityiselämän piiriin. Hämeen poliisi ei osaa vielä tässä vaiheessa arvioida sitä, milloin esitutkinta valmistuu.

Isät lasten asialla ry lähetti maanantaina mediatiedotteen aiheesta. Yhdistyksen mukaan vieraannuttamisessa on merkittävä piilorikollisuuden muoto yhteiskunnan tasolla.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut