Menestys helpottaa maailmanvalloitusta - Teerenpelin uutuusviski nousi korkeimpaan luokkaan arvostetussa kilpailussa

Teerenpelin toimitusjohtaja Anssi Pyysing on tottunut pokkaamaan yhtiön tuotteiden saamia tunnustuksia. Kai Skyttä

Anne Honkanen

Lahtelaisen Teerenpelin uutuusviski Kulo menestyy maailmalla. Distiller's Choice Kulo 7 YO Whiskey nousi korkeimpaan luokkaan arvostetussa International Wine and Spirit -kilpailussa, kertoo Marmai.fi.

Kulo-viski sai kilpailun asiantuntijaraadilta 98 pistettä 100:sta ja gold outstanding -tunnustuksen. Arvostelijat löysivät juomasta muun muassa upeiksi kutsumiaan paahtovanukkaan vivahteita.

Erinomaiseen kultatunnustukseen oikeuttavaan pistemäärään ylsi Markkinointi & Mainonnan mukaan tänä vuonna noin 50 tuotetta, eli vain noin kaksi prosenttia kaikista kisan voittajista.

Samaan pistemäärään ja luokitukseen ylti toinenkin suomalainen viski, Kyrö Distilleryn ruisviski.

Teerenpelin muutkin juomat menestyivät kilpailussa. Panimon ja tislaamon Savu-viski sai 95 pistettä sadasta ja kultaisen tunnustuksen ja sen lisäksi yhteensä neljä viskiä tai muuta juomaa sai joko hopeisen tai pronssisen tunnustuksen.

Teerenpelin tuotteet ovat aiemminkin niittäneet menestystä kansainvälisissä kilpailuissa ja messuilla. Kansainvälinen tunnustus tuntuu kuitenkin erityisen hyvältä nyt, kun Teerenpeli tavoittelee voimakkaasti kansainvälistä kasvua, sanoo Teerenpeli Panimo & Tislaamon toimitusjohtaja Samuli Korhonen yhtiön tiedotteessa.

- Tarkoitus on avata 2–3 uutta maata per vuosi ja sitä kautta moninkertaistaa myynti. Kapasiteettia kyllä riittää, Korhonen sanoo.

Kulo on mallasviski, joka on tehty Salpausselän pohjaveteen, ja jota on kypsytetty seitsemän vuotta sherrytynnyrissä. Viski tuli Teerenpelin nettisivujen mukaan niin sanottuun travel-myyntiin tänä vuonna, eli sitä saa esimerkiksi laivoilta ja lentokentiltä. Alkon valikoimiin se tulee syyskuussa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut