Pienoiskopteri kuvasi Lahtea kauneimmillaan eri vuodenaikoina - katso upea video!

Nina Räty

Lahtelainen Kulttuurikuva ry julkaisi äskettäin hienon videon, jossa Lahtea on kuvattu ilmasta eri vuorokauden- ja vuodenaikoina. Kopteri kiertää hyppyrimäkien luona, Vesijärven rantamaisemissa, keskustassa ja välillä katsotaan kaupunkimaisemaa Mustankallion vesitornin vierestä. Tivolikin on mukana valaisemassa iltaa.

- Näin yhden ulkomaisen videon, missä oli kuvattu eri kellonaikoina ja vuodenaikoina. Ihastuin siihen kontrastiin. Suunnittelimme jätkien kanssa, mitä Lahdesta kuvattaisiin ja kävimme useita kertoja kuvaamassa samoja paikkoja, jotta osui sopiva sää, kertoo Kulttuurikuvan valokuvaaja Markus Hänninen.

- Esimerkiksi urheilukeskus ja hyppyrimäet ovat tosi kuvauksellisia. Oman leimansa tekee järven läheisyys ja aurinkokin vielä laskee siihen suuntaan.

Kulttuurikuva tekee ilmakuvausta tuotenimellä Suomen Ilmakuvaus. Lahti-videon kuvaukset aloitettiin viime kesänä ja saatiin valmiiksi kevättalvella. Siinä vaiheessa materiaalia oli kertynyt 500 gigatavua eli 8 tuntia. Leikkaaja Heikki Kaperi editoi valtavasta kuvamäärästä noin kaksi ja puoli minuuttia kestävän videon.

- Asiat näyttävät niin erilaisilta yläpuolelta. Se on kiehtova maisema, Hänninen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.