Hyvinvointiyhtymä suosittelee hengitystieinfektion oireista kärsiviä hakeutumaan koronatesteihin

Anne Honkanen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä suosittelee, että hengitystieinfektion oireista kärsivät hakeutuisivat laboratoriotesteihin koronaviruksen varalta.

Testiin hakeudutaan soittamalla päivystysavun numeroon 116117.

Hyvinvointiyhtymä kertoo tiedotteessaan, että päivittäiset puhelinsoitot ja näytteenottomäärät ovat erittäin voimakkaassa kasvussa. Puhelinpalvelussa ja näytteidenotossa on viime päivinä ollut sen takia viiveitä. Yhtymä kertoo jo lisänneensä ja aikoo vielä lisätä resursseja näihin toimintoihin.

Yhtymä muistuttaa, että turvaväleistä ja hyvästä käsi- ja yskimishygieniasta on nyt ehdottoman tärkeä pitää kiinni. Samat ohjeet auttavat ehkäisemään myös muita hengitystieinfektioita eli flunssatauteja, joita on alkanut olla syksyä kohden enemmän.

Päijät-Hämeessä todettu yksi uusi koronavirustartunta – 26 hyvinvointiyhtymän työntekijää karanteenissa

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä kertoi maanantaina, että Päijät-Hämeessä on todettu yksi uusi koronatartunta. Tiistaina yhtymä kertoi, että tartunta oli todettu Päijät-Hämeen keskussairaalassa muun kuin infektio-oireen vuoksi hoitoon hakeutuneella potilaalla.

Koronatartunnan vuoksi 26 yhtymän työntekijää on asetettu karanteeniin, ja kuusi potilasta on altistunut tartunnalle.

Koulujen alku ja syksyn kausiflunssat häämöttävät jo koronan näytteenottomäärissä Päijät-Hämeessä – "Tällä hetkellähän kapasiteetti on täynnä koko Suomessa"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.