Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Kansanedustaja Mika Niikko: Päädyin politiikkaan Jumalan johdattamana

Perussuomalaisten Mika Niikko kuuluu nykyisen eduskunnan konservatiivisimpiin kansanedustajiin. Vantaalainen toisen kauden edustaja tunnetaan useista kärkevistä kannanotoistaan, kuten luomisopin esittämisestä kouluihin evoluutioteorian rinnalle.Helluntailainen Niikko uskoo saaneensa edustajantehtävänsä Jumalalta. – Tässä on Jumalan punainen lanka. Näen johdatuksena, että saan auttaa politiikan kautta erityisesti lapsia ja nuoria, hän sanoo.Niikko kertoo harkinneensa politiikkaan lähtöä tarkasti ennen vuoden 2008 kuntavaaleja, joissa hän asettui ensi kertaa ehdolle. Hän piti politiikkaa likaisena pelinä. Siksi hän pyysi Jumalalta vahvistusta siitä, että poliitikkona vaikuttaminen olisi hänelle osoitettu tehtävä.  – Kun vaalinumeroita arvottiin, pyysin Jumalalta seiskaa, täydellisyyden numeroa, Niikko kertoo. Tuli numero 493.– Se oli yhtä kaukana toiveestani kuin itä lännestä.Niikko ei lannistunut. Seuraavaksi hän pyysi 493:a ääntä merkiksi siitä, että Jumala tahtoi hänet politiikkaan. Tuli vaali-ilta ja 486 ääntä. Se riitti Vantaan valtuustoon, mutta Niikkoa harmitti. Tavoitteesta jäi puuttumaan vaivaiset seitsemän ääntä. Kaivattua Jumalan merkkiä ei tullut.

Tarkistuslaskennan jälkeen Niikko kertoo katsoneensa tietokoneelta lopullista äänisaalistaan. Ällistys pyyhki läpi tajunnan. Siinä se lopulta seisoi: tasan 493 ääntä.Myöhemmin Niikko oivalsi, että oli sittenkin saanut Jumalalta pyytämänsä seiskan, tarkistuslaskennassa tipahtaneina ääninä.– Jumala on huumorintajuinen, Niikko sanoo.