Sinkkukirjan kirjoittanut Henriikka Rönkkönen tietää, kuinka uuvuttavia kaveripiirin neuvot voivat olla

Millamari Uotila

"Ei sinua kukaan tule kotoa hakemaan" tai "ei se rakkaus etsimällä löydy". Sinkkuudesta kirjan kirjoittanut Henriikka Rönkkönen tietää, miten uuvuttavia kaveripiirin neuvot voivat olla. Niistä hän kirjoittaa myös kirjassaan Mielikuvituspoikaystävä ja muita sinkkuelämän perusasioita. Kirja on kuvaus siitä, mistä lupaakin: suhteista, seksistä, ihastumisesta ja rakastumisesta, mutta myös peloista ja hylätyksi tulemisen tunteista.

Samoja aihepiirejä Rönkkönen on käsitellyt myös suuren suosion saaneessa Sinkkublogissaan vuodesta 2013. Viimeistään viime viikkoina, kirjan ilmestymisen jälkeen, hän on noussut maan johtavaksi sinkkuuden asiantuntijaksi. Se naurattaa Rönkköstä.

Nyt kun vuosien työn vaatinut kirja on valmis, Rönkkösestä tuntuu, että sinkkuus alkaa olla käsitelty, ainakin omien taakkojen kannalta.

- Vuoden, kahden jälkeen pää haluaa jo uutta ajateltavaa. Kirjaa tehdessä kävin omia sydänsurujani läpi ja itkin, kun tunteet tulivat pintaan. Kun sain kirjan pois, tuntui, että nyt alkaa uusi elämänvaihe. Nyt mun ei enää tarvitse vatvoa menneitä asioita.

Blogin lukijoita tuntuu kovasti kiinnostavan, miten Sinkkublogin käy, jos Rönkkönen alkaakin seurustella.

- Seurustelu on mulle kuin avaruus. Mitä se on ja miten se tapahtuu? Se kaikki on ihan kadonnut mun päästä, enkä mä ymmärrä, miten parisuhteet muodostuvat. Mä tiedän, miten ne eivät muodostu, Rönkkönen sanoo ja nauraa.

Rönkkösen mielestä jokaisen olisi hyvä tutustua itseensä paremmin, sinkkuna tai suhteessa. Mielikuvituspoikaystävässä Rönkkönen kuvaa sinkkuutta elämän opettavaisimmaksi ja tärkeimmäksi ajaksi. Kun on pakko viettää paljon aikaa itsensä kanssa, arvoituksen avain löytyykin jostain muualta kuin seurustelusta.

- Pelot tai yksinäisyyden tunne eivät poistuisi sillä, että seurustelen. Yksinäisyys on tunne, joka välillä tulee ja sitten se menee ohi. Joku uusi ihminen tuo elämään jotakin uutta, mutta itse ei muutu.Mielikuvituspoikaystäväkään ei lopulta ole oodi vapaalle sinkkuseksille ja taksijonotuttavuuksille, vaan ylistys oman paikan ja rauhan löytämiselle.

Näitä asioita parisuhteessa elävät eivät Henriikka Rönkkösen mielestä tiedä tai muista sinkkuudesta

1. Sinkkukin haluaa viettää omaa aikaa"Ihmiset eivät muista, että sinkullakin on omat menonsa ja halu viettää aikaa itsekseen. Jos sinkku haluaa viettää koti-iltaa, katsoa leffaa ja tehdä pitsaa, loukkaannutaan tai mietitään, mikä sillä on hätänä."2. Uutta ei oteta kehiin noin vain"Aina kun tapaa jonkun uuden tyypin ja ehtii innostua, tunteet ovat tosi voimakkaita. Se ei auta, että joku sanoo uutta vain kehiin tai vieläkö sä sitä mietit. Parisuhteessa elävältä unohtuu, miten voimakas jälki toisesta jää."3. Kuunteleminen on merkityksellisempää kuin neuvominen"Neuvot voivat olla hyvin uuvuttavia. Sinkku toivoo, että toinen ennemmin kuuntelisi kuin neuvoisi. Ja että huolet otetaan tosissaan, sillä ne ovat todellisia sinkulle itselleen."

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Koronan aiheuttamat hoitojonot ovat pisimmät Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirissä – "Jonojen purkamisessa menee käsitykseni mukaan aikaa ensi kevääseen"
 2. Päijät-Hämeen kausityöntekijöiden koronatartuntoihin tiukka vastaveto - Ukrainalaista työvoimaa ei haluta Suomeen yhtään enempää
 3. Myyjä remontoi talonsa "uuteen kukoistukseen" ilman lupia ja purki muun muassa kantavan väliseinän – ostaja haastoi myöhemmin käräjille
 4. Lahtelainen hienopuuseppä innostaa ihmisiä nikkaroimaan – "Itse tehtyjen tavaroiden esittelystä innostuu paljon enemmän kuin rahalla ostetuista"
 5. Lahden eteläinen kehätie etenee: Luhdantaustankatu avataan ajoneuvoliikenteelle torstaina
 6. Ensimmäinen Salpausselkä geoparkin infopiste avattiin Vääksyyn – muihin alueen kuntiin infopisteitä tulee viimeistään ensi kesänä
 7. Lukijalta: Yhteisyrityksen myötä hoitoon pääsy paranee
 8. Kun neljä lasta ja aikuinen mies joutuivat veden varaan Heinolan Jyrängönvirrassa, oli Yrjö Ristola jo irrottamassa omaa venettään laiturista: "Ilman pelastusliivejä sieltä olisi haettu ruumiita"
 9. Useita pyörävarkaita jäi kiinni Lahdessa – yksi yritti pyöräillä karkuun
 10. Henkilöauto törmäsi kovalla vauhdilla puuhun Lahdessa
 11. Hovioikeus hylkäsi Venäjä-yhteyksistään tunnetun Johan Bäckmanin syytteen Ylen toimittajan vainoamisesta – yllytys törkeään kunnianloukkaukseen pysyi
 12. Iäkäs pyöräilijä kaatui jouduttuaan väistämään autoa Heinolassa – poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja
 13. Kutsumaton vieras räpiköi savupiipussa Hollolassa – nokkaisi vielä pelastajaa mennessään
 14. F1-legenda haluaa nähdä "ilkeän Bottaksen", joka haastaa Hamiltonin henkisesti
 15. Taksimatkustajalta puuttuivat Lahdessa rahat, mutta monenlaista epäilyttävää oli mukana

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.