Koiviston Auton kaukoliikenteen bussit Onnibus.comin väreihin – "Tiheä pysäkkiverkosto palvelee harvaan asuttuja seutujakin"

Maaliskuussa nähdään yksikerros-Onnibuseja. Sami Kuusivirta

Pirjo Kamppila

Punaisista kaksikerrosbusseistaan tunnettu Onnibus.com laajenee OnniBus Flex -verkostoksi.

Käytännössä kyse on siitä, että Koiviston Auto -konsernin bussien monet nimet kyljissä vaihtuvat OnniBus Flexin punaiseen.

Lahtelainen Koivisto Auto osti Onnibusin viime lokakuussa.

OnniBus Flex -busseja operoivat Gold Line, Koiviston Auto, Kuopion Liikenne ja Satakunnan Liikenne, joiden nykyisen kaukobussiliikenteen OnniBus Flex korvaa. Bussit saavat uuden värityksen lähikuukausien aikana.

Liikennöinti OnniBus Flex -verkoston uusilla aikatauluilla alkaa 4. maaliskuuta.

Kaksikerroksiset jatkavat

Suurimpien kaupunkien välillä jatkaa kaksikerrosbussien verkosto. Onnibus-nimellä toimii siis jatkossa kaksi kaukobussituotetta. Kaksikerrosbusseja on liikenteessä 68 ja yksikerroksisia 60.

OnniBus Flexin verkosto ulottuu pääkaupunkiseudulta Kilpisjärvelle saakka. Lisäksi se kattaa Helsingin ja Turun satamat sekä Helsinki-Vantaan lentoaseman. Pysäkkejä tiheällä verkostolla on yhteensä 610.

Koiviston Auto -konsernin konsernijohtaja Antti Norrlin pitää brändiuudistusta merkittävänä asiana konsernin kaukobussiliikenteelle.

– Koiviston Auto -konsernilla on ollut valtakunnallinen kaukobussiverkosto jo kauan ennen Onnibusia, mutta se ei ole näyttäytynyt kuluttajalle yhtenäisenä johtuen alueellisista brändeistä. Nyt emme ainoastaan yhtenäistä tätä verkostoa, vaan rakensimme siitä samalla OnniBus Flex -tuotteen.

Joustavampi Flex

Onnibus.comin toimitusjohtajan Lauri Helken mukaan kaksi erilaista tuotetta täydentävät toisiaan.

– Tiheä pysäkkiverkosto palvelee harvempaan asuttuja seutuja. Flexin kyydissä kulkee työ- ja koulumatkalaisia sekä satama- ja lentomatkustajia. Kaksikerrosbussien verkostolla taasen korostuu suurten kaupunkien välinen vapaa-ajan matkustus.

Molempien bussien lippuja myydään verkossa.

Yksikerroksisissa Flex-busseissa voi ostaa lipun kuljettajalta myös käteisellä ja kyydissä kulkee enemmän matkatavaroita kuin kaksikerroksisissa, myös lemmikit ja esimerkiksi polkupyörät.

Onnibus.comin liikennöinti käynnistyi Suomessa vuoden 2012 alussa yhdellä bussilla Tampereen ja Porin välillä. Sittemmin se on kasvanut koko maan kattavaksi.

Koiviston Auto liikennöi myös kaupunkien sisäistä bussiliikennettä muun muassa pääkaupunkiseudulla ja Lahdessa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.