Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Avokonttori tuhoaa tuottavuuden - työnantajat eivät tunnista ongelmaa

Tutkimuksen mukaan työntekijät haluavat mahdollisuuden keskittyä kunnolla ja tehdä työnsä hyvin.

Avokonttori heikentää tuottavuutta, mutta esimiehet eivät tunnista ongelmaa. Tämä käy ilmi Oxford Economics -tutkimuslaitoksen ja kuulokevalmistaja Plantronicsin maailmanlaajuisesta tutkimuksesta.

Tutkimuksen tulosten mukaan työntekijät haluavat vain tehdä työnsä hyvin. He haluavat enemmän mahdollisuutta keskittyä töihin ilman keskeytyksiä kuin erilaisia luontaisetuja, kuten ilmaista ruokaa. Vain 40 prosenttia sanoo, että kotona olevat laitteet toimivat saumattomasti yhteen töissä tarvittavien välineiden kanssa, eli teknologian hyödyntäminen on vielä kesken. Lisäksi useampi kuin joka kolmas työntekijä sanoo käyttävänsä viestintälaitteita ensisijaisesti tottumuksesta, pelosta, että jää jostain paitsi, tai sosiaalisen paineen takia.

Tutkimuksesta selviää myös, että esimiehet eivät havaitse ongelmia. Lähes kaksi kolmasosaa johtajista sanoo, että työntekijöillä on käytössään tarvittavat välineet häiriötekijöiden eliminoimiseksi. Alle puolet työntekijöistä on samaa mieltä.

- Melu ja muut häiriötekijät vaikuttavat merkittävästi tuottavuuteen, sanoo Oxford Economicsilla tutkimusta johtanut Edward Cone.

- Yrityksillä on keinot näiden ongelmien ratkaisuun, mutta niiden pitää ensin tunnustaa ongelman olemassaolo.

Tutkimuksen mukaan työntekijöiden tyytyväisyys ja tehokkuus näkyvät suoraan yrityksen taloudellisessa menestyksessä ja yritysten kannattaa panostaa toimitilojen hyvään suunnitteluun, teknologian järkevään käyttöön sekä parempaan työn ja muun elämän tasapainoon.

Tutkimuksessa selvitettiin, miten avokonttoriympäristö vaikuttaa työhön, mitä työntekijät kaipaavat työympäristöltään ja mitä toimenpiteitä työnantajan pitää tehdä työn mielekkyyden ja tehokkuuden lisäämiseksi. Oxford Economics haastatteli yli 1 200 esimiestä ja työntekijää eri toimialojen yrityksistä Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Intiassa, Kiinassa ja Australiassa. Lisäksi haastateltiin erikseen johtajia, jotka olivat jo ryhtyneet ratkaisemaan avokonttorin tuottavuudelle ja yhteistyölle aiheuttamia ongelmia.