Runomaratonin videokilpailusta yleisöäänestys – katsele hienot videot ja valitse suosikkisi

Myös yleisö sai äänestää omaa suosikkiaan 16. kesäkuuta mennessä Lahden Runomaratonin runovideokilpailun kahdentoista finalistin joukosta.

Runovideokilpailun teemana oli tänä vuonna "Lähelle – kauas, Close and Far". Kilpailu järjestettiin festivaalin osana nyt toista kertaa, ja videoita lähetettiin kilpailuun yli tuplasti enemmän kuin vuonna 2014, peräti 73 kappaletta.

Kilpailun saama suosio yllätti järjestäjät iloisesti.

– Kahdessa vuodessa tuntui tapahtuneen suuri harppaus videoiden toteutuksen tasossa. Runovideo tai videotaide ylipäätään tuntuu elävän voimakasta kehityskautta juuri nyt, kertoo Runomaratonin pääsihteeri Sanna Virta.

Kilpailuun sai lähettää sekä runovideoita että videorunoja. Runovideo on kuvitettu runo, joka rakentuu tekstin ympärille. Videoruno taas on itsenäinen videoteos, jossa teksti ei välttämättä ole ratkaisevassa osassa.

Yleisöäänestyksen voittaja sekä tuomariston valitsemat kolme parasta videota julkistetaan Runomaraton-festivaalilla Sibeliustalossa 18. kesäkuuta. Kilpailun päätuomareina toimivat runoilija Risto Ahti, videorunoilija J.P. Sipilä sekä kuvataiteilija Soile Yli-Mäyry.

Verkkoäänestys päättyy torstaina 16.6. Yleisölle järjestetään myös finalistivideoiden esikatselmus Lahden pääkirjaston auditoriossa 16. kesäkuuta kello 17.30. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut