Peikon Topi Paananen: Brexit hillitsee investointihaluja Britanniaan

Hanna Myyrä

Lahtelaisen Peikko Groupin 170 miljoonan euron viennin arvosta Britannian osuus on viiden miljoonan euron luokkaa. Yhtiöllä on Englannissa tällä haavaa 6-7 henkeä työllistävä myyntitoimisto, ja se on päässyt maassa hyvin liikkeelle omalla markkina-alueellaan.

Peikko Group valmistaa teräksisiä teräspalkkeja, joita käytetään muun muassa koulujen, sairaaloiden ja toimistorakennusten runkoihin.

- Tässä vaiheessa on vaikeaa arvioida Brexitin seurauksia, koska vielä ei tiedetä, mitä tapahtuu. Ison-Britannian toimilla on aina ollut vaikutusta muualle. Vaikutukset voivat olla radikaalejakin, mutta aika näyttää, pohtii yhtiön toimitusjohtaja Topi Paananen.

Peikon tilanteeseen Englannissa voi vaikuttaa poliittinen epävakaus ja sen vaikutus esimerkiksi koulu- ja sairaalainvestointeihin.

Paanasen mukaan Brexit ja sen aiheuttama valuuttamarkkinoiden epävakaus vaikuttavat nyt ainakin siihen, että investoinnit Britanniaan vaativat aiempaa suurempaa harkintaa.

- Meillekin tarjottiin vastikään pienehköä yritystä Britanniasta, mutta tässä tilanteessa emme hirveän innokkaasti katsele sellaisia steppejä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.