Brexit yllätti Päijät-Hämeen Yrittäjien Outi Hongiston - "Ei ole totta!"

Hanna Myyrä

Päijät-Hämeen Yrittäjien toimitusjohtajan Outi Hongiston Iso-Britannian päätös lähteä EU:sta yllätti täysin, vaikka mahdollisen eron seurauksia Suomen Yrittäjien kanssa olikin ruodittu.

- Oikeesti! Ei ole totta! kuului Outi Hongiston ensimmäinen kommentti, kun Etelä-Suomen Sanomien toimittaja tavoitti hänet juhannusaattoaamuna mökiltä. Päivän uutiset olivat häneltä vielä näkemättä, koska hän uskoi viime hetkeen saakka EU:ssa säilymisen kannan kuitenkin voittavan.

- Britannian ero EU:sta vaikuttaa vientiyritysten lisäksi monella alueella, kuten työvoiman liikkuvuuteen ja opiskeluun. Ero vaikuttaa koko maassa yhtä lailla. Britannia on ollut ennen kaikkea metsäteollisuuden vientimaa eikä sen alan yrityksiä toisaalta Päijät-Hämeessä ole. Silti moni alueen yritys vie Britanniaan ja toimii siellä, sulattelee Outi Hongisto erotietoa.

Suomen Yrittäjien mukaan Iso-Britannian EU-ero heikentää Suomen taloutta ja aiheuttaa unionissa kriisin, joka vaikuttaa myös suomalaisiin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin.

Iso-Britannia on Suomen kuudenneksi tärkein vientikohde ja tavaraviennin arvo oli viime vuonna noin 2,8 miljardia euroa. Palveluviennin osuus on suhteessa suurempi kuin tavaraviennin. Britanniassa asuu noin 30 000 suomalaista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.