Hän on tuore Miss Lahti - nimeään myöten Aurinkoinen

Ada Erika Laine voitti erittäin tiukan kilpailun

Ensimmäinen perintöprinsessa Miisa Mönkkönen, Miss Lahti 2019 Ada Erika Laine ja oikealla toinen perintöprinsessa Serafia Soisalo. Sami Lettojärvi

Pirjo Kamppila

Sunnuntaina valittu Miss Lahti on rauhallinen, ongelmanratkaisukykyinen, ystävällinen ja esiintymiskykyinen. Nämä ominaisuudet ratkaisivat sen, että nimenomaan Ada Erika Laine, 20, sai painaa päähänsä missikruunun Lahden Sibeliustalossa.

Laineen tummat piirteet selittää hänen taustansa: hänet on kaksivuotiaana adoptoitu Thaimaasta. Hänen thai-kielinen alkuperäinen nimensä Khwanraudi tarkoittaa "aurinkoista", ja juuri sellainen hänen ilmeensä olikin heti valinnan jälkeen.

Ensimmäiseksi perintöprinsessaksi valittiin Miisa Mönkkönen ja toiseksi perintöprinsessaksi Serafia Soisalo. Uusi Lahti -lehden yleisöäänestyksen voitti Tinja Dahl. Äänestyksessä annettiin huikeat 5 300 ääntä.

Kuusihenkisen tuomariston valintatehtävä oli ilmeisen vaikea, mitä kuvaa aikataulun venyminen yliajalle.

– Tuomaristo tarkkaili ehdokkaita päivän aikana ja kaksi tuomaria pitempäänkin, selvitti yksi tuomareista, kampaaja-meikkitaiteilija Christian Hemming.

Uusi Lahti-lehden lukijaänestyksen voitti Tinja Dahl. Sami Lettojärvi

Osa valintaprosessia olivat ehdokkaille tehdyt visaiset kysymykset. Niitä olisi voinut käyttää jopa kaupunginjohtajan työpaikkahaastattelussa. Joku joutui pohtimaan Lahden vetovoimatekijöitä ja toinen sitä, missä asioissa Lahti on kenties epäonnistunut.

Ada Laineen tehtävät tämän vuoden Miss Lahtena ovat vielä hiukan hämärän peitossa, mutta hän on joka tapauksessa tiukasti työelämässä, lähettinä sairaalassa. Ada kirjoitti ylioppilaaksi Kannaksen lukiosta kaksi vuotta sitten ja haaveilee ammatista, jossa voisi auttaa muita ihmisiä: ensihoitaja, poliisi tai palomies.

Laine ilmoittautui missikisaan heti, kun näki sen netissä pari kuukautta sitten. Hän ei erityisemmin harjoitellut kilpailuun, vaan jatkoi kuntosaliharrastustaan ja lenkkeilyä koiran kanssa.

Miss Lahti-ehdokkaat esiintyivät yleisölle pelkästään juhlapuvuissa. Ne oli valittu lahtelaisen Putiikki 18:n valikoimista. Sami Lettojärvi

Laine on asunut suurimman osan elämästään Lahdessa. Hän kertoi joutuneensa ala-asteella Vantaalla kiusatuksi ulkonäkönsä vuoksi, mutta ei enää Lahdessa. Thaimaassa hän ei ole käynyt adoption jälkeen, mutta matka on haaveena.

Missikruunu on kiertopalkinto, jonka on suunnitellut lahtelainen korusuunnittelija Carina Blomqvist. Missi saa itse muistoksi korukiven.

Miss Lahti -kilpailu järjestettiin nyt jälleen muutaman vuoden tauon jälkeen. Kilpailun elvytti niitä ennenkin järjestänyt Tero Suominen. Kisa

järjestettiin Lahti Love -messutapahtuman yhteydessä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.