Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Asikkalan kasvatti ehdolla Miss Gay Finlandiksi

Asikkalasta ponnistanut Tuuli Kamppila on ehdolla tämän vuoden Miss Gay Finland -kilpailussa, jossa valitaan naisedustaja sateenkaariväelle vuodeksi kerrallaan. Helsingissä asuva 28-vuotias kauppatieteiden maisteri on kilpailun ainoa transnainen. Hän edustaa siis seksuaalivähemmistön lisäksi sukupuolivähemmistöä, transsukupuolisia.

Kamppila aloitti transition eli hormonikorvaushoidot, ääniterapian, juridiset nimen- ja henkilötunnuksen muutokset kaksi vuotta sitten. Silloin hänellä oli vielä miehen nimi. Mikäli Kamppila valittaisiin kilpailun voittajaksi edustamaan sateenkaarinaisia, haluaisi hän tuoda valokeilan transihmisten oikeuksiin.

- Sukupuoli ei ole mustavalkoinen asia, joko-tai. Ihmiset ajattelevat usein kaksijakoisesti, että on olemassa vain mies ja nainen. Itse haluan puhua sukupuolen moninaisuudesta.

Kamppila toivoo, että juridisen sukupuolensa saisi valita tulevaisuudessa nykyistä helpommin.

- Esimerkiksi Norjassa ja Tanskassa juridisen sukupuolen saa vaihtaa ilmoituksella täytettyään 16 vuotta. Se helpottaisi asiaa aika paljon täälläkin.

- Ja monissa paikoissa sukupuolta kysytään vain vanhasta tottumuksesta, vaikka sille tiedolle ei olisi mitään tarvetta.

Miss Gay Finland valitaan tänä kesänä neljättä kertaa. Kilpailu on osa Helsingin Pride-viikon juhlallisuuksia.