Lahteen muutti toissa vuonna erityisesti työttömiä - moni koulutettu hakeutui muualle

Lahteen vuonna 2017 muuttaneista henkilöistä oli suuri osa työttömiä. Janne Laakkonen

Vuonna 2017 kymmenestä suurimmasta kaupungista Lahti erottui tulomuuttajien työllisyyden suhteen. Lahteen muuttajissa oli suhteessa eniten työttömiä, lähes 13 prosenttia. Esimerkiksi Tampereelle muuttaneista työttömiä oli vajaat 11 prosenttia ja Espooseen muuttaneista vain kuusi prosenttia.

Asiasta kertoo Tilastokeskus, joka julkaisee vuosittain muuttajien taustatiedot.

Vastaavasti Vantaalle muuttaneista peräti 60 prosenttia oli työllisiä. Lahdessa luku oli 44 prosenttia.

Ulkomailta Lahteen muuttaneista oli työttömiä vajaat 18 prosenttia. Vain Jyväskylässä osuus oli suurempi. Helsinkiin ja Vantaalle ulkomailta muuttaneista jopa yli 40 prosenttia oli työssä.

Toisaalta Lahden ulkomaalaisissa muuttajissa oli suhteessa eniten lapsia, yli 23 prosenttia.

Koulutetut karkasivat

Perusasteen jälkeisen tutkinnon suorittaneiden määrä väheni Lahdessa toissa vuonna maansisäisen muuttoliikkeen seurauksena. Toisen asteen ja korkeakouluasteen suorittaneita muutti Lahdesta pois 209 enemmän kuin heitä muutti kaupunkiin.

Toisen asteen suorittaneita tai erikoisammattikoulutuksen saaneita lähtijöistä oli 117. Korkea-asteen suorittaneista muuttotappiota kertyi 92 henkilöä.

Vuosina 2014-17 Lahden koulutettu muuttotappio oli 815 henkilöä. Heistä korkea-asteen tutkinnon suorittajia oli 201, kertoo Tilastokeskus.

Viime vuoden ennakkotietojen mukaan Suomen väkiluku oli vuoden lopussa 5,5 miljoonaa. Väkiluku kasvoi vuoden aikana 8 640:llä. Syy väestönlisäykseen oli muuttovoitto ulkomailta.

Syntyneitä oli noin 7 000 vähemmän kuin kuolleita.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.