Ravintola Metron tie päättyy lopullisesti - samassa tilassa aloittaa kokonaan uusi ravintola

Kaisa Uusitalo

Legendaarinen olut- ja musiikkiravintola Metro sulkee ovensa lopullisesti. Ravintola on tänään auki viimeistä päivää.

Käytännössä Lanunaukiolla sijaitsevan ravintolan ovet avautuvat uudelleen 2. syyskuuta, mutta uudistuneella konseptilla ja muuttuneella nimellä.

- Ravintolanimen alla ei enää lue "olutravintola", vaikka kyllä sieltä erikoisoluitakin saattaa saada, tiivistää Metron toiminnasta vastaava Mikko Marttinen.

Metron paikalle avautuu siis kokonaan uusi ravintola.

Marttinen on vielä vaitonainen uuden ravintolan yksityiskohdista. Sen verran hän paljastaa, että nimenvaihdoksen lisäksi paikkaan saadaan uutta viihdettä ja erilainen formaatti. Nykyisessä Metrossa pidettiin aluksi jazz-keikkoja ja sittemmin siellä kuultiin myös muuta livemusiikkia.

Marttinen kertoo, että uuden paikan yksityiskohdista neuvotellaan vielä. Salaisuuksien verhoa hän lupaa raottaa viimeistään elokuussa.

Yli 20 vuotta Lahdessa toimineen Metron hautaamiseen ei liity suurempaa dramatiikkaa.

- Konsepti toimii aikansa, ja sitten se pitää vaihtaa. Näin se vain on ravintola-alalla. Uudistuksia kaivataan säännöllisesti, Marttinen toteaa.

Metro oli legenda Lahdessa

Alkuperäinen Metro aloitti vuonna 13.6.1992, tosin maan pinnalta. Sitä pyöritti Lahden Metro Terassi Oy, ja torikäymälä toimi sen wc-tiloina.Lahden Metro Terassi oy:n toimitusjohtajana oli Matti Varpila, joka myi ravintolan vuonna 1993.11.11.1994 kellariravintola Metro avautui Alatorin vanhassa torikäymälässä isäntänään Jyrki T. Jortikka.Vuonna 1999 yrittäjäksi siirtyi Kari Kaksonen, joka pyöritti Metroa 16 vuoden ajan.Kaupunki irtisanoi Metron vuokrasopimuksen toriparkin rakentamisen tieltä vuonna 2013.Metro sulki ovensa, joskaan ei ilman vastarintaa. Sen pelastamiseksi kerättiin satojen nimien adressi.Uusi Metro avattiin Lanunaukiolle syksyllä 2014. Siitä tehtiin olutravintolan lisäksi jazz-klubi. Jazz-illat eivät kuitenkaan vetäneet yleisöä toivotulla tavalla.Yrittäjä Kari Kaksonen jätti pestinsä maaliskuussa. Metron ja syyskuussa avattavan uuden ravintolan toiminnasta vastaa Mikko Marttinen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Yhdessä työt ja yöt – Virpi Kesonen ja Ilkka Koskinen vaalivat Lahden upseerikerhon perinteikästä miljöötä
 2. Suomessa todettu 14 uutta koronavirustartuntaa
 3. Louhosluvan hakijan ja mökkiläisten välit tulehtuivat Hollolan Sarvassa – "Vahinko on kevyen kranaatinheittimen iskemää pahempi"
 4. 17-vuotiaan vastikään saama ajokortti lähti hyllylle Hollolassa
 5. Koulu alkaa Lahdessa uuden normaalin mukaisesti – ulkomaanmatkan jälkeisestä karanteenista odotetaan vielä virallista ohjetta
 6. Nähtiinkö yhtymäkokouksessa puolueiden juoni vai yksittäisten kokousedustajien irtiotto? – "Tämä vaikuttaa kokoomuksen ja keskustan sopimalta taktiikalta"
 7. Aurinko hellii viikonloppuna myös Lahdessa – Sopenkorven havaitoasemalla hätyyteltiin lauantaina hellerajaa jo ennen puoltapäivää
 8. Pajulahden Masto cupiin osallistuu yli 2 500 jalkapalloilijaa – avausottelussa vastustajansa kaataneen FC Folkin pelaajat saapuivat Lahteen Haapavedeltä asti
 9. Lahtelaislähtöinen Anu Kuivalainen sai idean kehuttuun dokumenttiinsa omasta viidenkympin kriisistään – "Rupesin miettimään pitkää parisuhdetta eläneenä, kuinka kauan siinä on vielä kivaa"
 10. Poikkeusvuosi aiheutti ruuhkapiikin elokuulle – katso 8 tärppiä Päijät-Hämeen urheilun supervilkkaaseen tapahtumaviikonloppuun
 11. Kaasujalka oli jälleen raskas Viitostiellä Heinolassa
 12. 7.8. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Päijät-Hämeessä on varmistunut kaksi uutta koronavirustartuntaa, molemmat potilaat palanneet ulkomailta
 13. Suomi on maailman ykkönen kuminan tuotannossa – Miksi suomalaiset ovat onnistuneet paremmin kuin ruotsalaiset?
 14. Rami Lehdon Vierailija-kolumni: Suomi maksaa jälleen rekkalasteittain vappusatasia etelään – hallituksen viesti suomalaisille: "Kaivakaa enemmän taskuja, kohta lähetämme lisää laskuja"
 15. Fyysisempi, tasaisempi ja kypsempi Iikka Kangasniemi palasi Isku Areenaan jälleen Pelicansin riveihin – "Pyrkimykseni on pelata hyvällä tasolla entistäkin tasaisemmin"

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.