Lahjana satavuotiaalle Suomelle - työtä vaikeasti työllistyville

Aino Vasankari

Fazer julkisti Suomi Areenalla keskiviikkona hankkeensa, jossa se yhdessä Helsingin Diakonissalaitoksen kanssa pyrkii kouluttamaan ja työllistämään 125 henkilöä. Koulutusta ja työtä tarjotaan siis yhtä monelle henkilölle kuin Fazerilla itsellään on vuosia kasassa. Fazerin viestintäjohtaja Liisa Eerolan mukaan hanke hyödyttää Fazeria, sillä se on osaltaan panostus osaavaan työvoimaan.

Aloite hankkeelle tuli henkilökunnalta, ja se on osa Fazerin lahjaa satavuotiaalle Suomelle. Tämän hankkeen lisäksi Fazer tulee tiedotteensa mukaan investoimaan Suomeen seuraavien kolmen vuoden aikana 100 miljoonaa euroa.

Työllistämishanke on kohdistettu pitkäaikaistyöttömille, nuorille työttömille, maahanmuuttajille ja osatyökykyisille.

- Jos projekti muuttaa positiivisella tavalla yhdenkin elämän suunnan, olemme onnistuneet, Eerola toteaa.

Haku on auki nyt ja jatkuu ensi viikkoon. Haut on jaettu kahteen. Toinen puoli keskittyy tuotantoon kuten leipomotyöhön ja makeisiin. Catering-palvelut, kuten kahvilamyynti, muodostavat toisen puolen. Koulutukset aloitetaan kolmessa osassa: nyt syksyllä, ensi vuoden alussa ja kolmas jakso ensi vuoden syksynä. Koulutukset sisältävät lähiopetusta Diakonissalaitoksella ja työssä oppimista Fazerin toimipisteissä. Diakonissalaitos kouluttaa myös Fazerin esimiehiä, jotka ovat työssä tekemisissä näiden koulutettavien kanssa.

Koulutuksen aikana työssä oppiminen tapahtuu Helsingin lisäksi Keravalla, Järvenpäässä, Vantaalla ja Espoossa. Eerolan mukaan noin 70 prosenttia pyritään työllistämään pysyvästi Fazerille koulutuksen jälkeen. Eerolan mukaan työllistyminen tapahtuu todennäköisesti ympäri Suomen, missä vain Fazerin toimipisteitä on. Lahdessa Fazer on yksi suurimmista työllistäjistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.