Mihin mahtaa läjä lävähtää? Olga ja Joutsi päättävät kesäisen laidunloton voittajan

Lehmälotolla on pitkät perinteet. Vuonna 2011 voittajan arpoivat Vadelma (vas.) ja Valtiatar. Leena Liukkonen

ESS

Kurhilan-Hillilän kesätori ja lehmälotto järjestetään sunnuntaina 9. elokuuta kello 10 alkaen Asikkalassa Vanhan Kevarin pihapiirissä.

Tapahtuman vetonaula on jo perinteeksi muodostunut lehmälotto. Oikea tulos saadaan, kun lehmät ovat laskeneet läjänsä laitumelle. Laidun on jaettu ruutuihin, joihin myydään arpoja. Ruudut tulevat myyntiin kello 10 ja lottoarvonnan päätähdet Olga ja Joutsi astelevat laitumelle kello 14 alkaen.

Kesätorilla on myynnissä muun muassa marjoja, vihanneksia ja kahvilatuotteita. Kotiin viemiseksi tai lahjaksi voi ostaa paikallisia käsitöitä.

Kesätorin infopisteellä esitellään kylän palveluita ja myynnissä olevia tontteja. Infopisteen yhteydessä voi myös äänestää vuoden kyläkuvaa sekä taitokilpailuun toimitettuja linnunpönttöjä. Eniten yleisöääniä saanut linnunpönttö voittaa.

Kesätorin ohjelma alkaa kello 12.30 paneelikeskustelulla Vanhan Kevarin navetassa. Paneelissa kyläläiset kertovat elämästään maalaiskylässä.

Kylätorin järjestää Kurhilan-Hillilän kyläyhdistys ja lehmälotosta vastaa Länsi-Asikkalan koulun vanhempainyhdistys. Tapahtuman tuotoilla rahoitetaan koulun ja nuorisoseurantalon toimintaa sekä kylätoimintaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.