Helmi Säästöpankin ja Sysmän Säästöpankin yhdistyminen varmistui

Helmi Säästöpankilla on jatkossa mahdollisuudet muun muassa olla mukana nykyistä suuremmissa rahoitushankkeissa, sanoo toimitusjohtaja Henry Udd. Mirja Hussain

ESS

Helmikuussa vireille laitettu Helmi Säästöpankin ja Sysmän Säästöpankin yhdistyminen on toteutumassa. Sysmän Säästöpankin isännistö hyväksyi asian keskiviikkona ja Helmi Säästöpankin oy:n omistaja Padasjoen Säästöpankkisäätiö ylimääräisessä yhtiökokouksessa torstaina. Molemmat päätökset olivat yksimielisiä.

Yhdistyminen edellyttää vielä Finanssivalvonnan hyväksyntää, kertovat pankit yhteisessä tiedotteessa.

Sysmän Säästöpankin liiketoiminta luovutetaan Helmi Säästöpankille 30. marraskuuta. Samassa yhteydessä perustettava Sysmän Säästöpankkisäätiö omistaa jatkossa Helmi Säästöpankin osakkeista 20 prosenttia ja Padasjoen Säästöpankkisäätiö loput.

Yhdistymisen jälkeen Helmi Säästöpankilla on toimipisteet Lahdessa, Hollolassa, Heinolassa, Padasjoella, Sysmässä ja Joutsassa. Pankilla on noin 25 000 asiakasta ja se työllistää 48 pankkialan ammattilaista.

Pankkien yhteenlaskettu liikevoitto oli viime vuonna noin neljä miljoonaa euroa. Yhdistymisen jälkeen pankin vakavaraisuus on noin 20,8 prosenttia ja tase 412 miljoonaa euroa.

Helmi Säästöpankin toimitusjohtajana jatkaa yhdistymisen jälkeen Henry Udd.

Nordea varoittaa kesän aikana lähetetyistä huijausviesteistä – sähköpostiin tulleita linkkejä ei pidä avata, katso esimerkkikuva huijauksesta

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut