Lahden demarikansanedustajat rajussa sanaharkassa Pelicans-vihjauksesta - "Korruptio ja kunnallisvaalit sekaisin"

Pelicans: Mika Kari kysyy, onko Pelicansin hallituksen jäsenten kokoonpano ihan loppuun asti mietitty. Ville Skinnari pitää Karin kirjoitusta selkään ampumisena.

Sosiaalidemokraattien kansanedustaja ja Lahden kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Kari kirjoitti lauantain Etelä-Suomen Sanomissa korruption olemuksesta Suomessa.

Tekstissään Kari nosti yhdeksi keskustelun aiheeksi Lahden jääkiekkoylpeyden Pelicansin hallituskokoonpanon.

Pelicansin hallituksen puheenjohtaja Ville Skinnari tyrmää Karin kirjoituksen ja pitää sitä puhtaana sisäpolitiikkana.

Kari kirjoitti Pelicansista näin:

”Yhtenä esimerkkinä, onko paikallisen jääkiekkojoukkueen osakeyhtiön hallituksen jäsenten kokoonpano ihan loppuun asti mietitty. Hallituksessa henkilökohtaisella vastuulla istuvat muun muassa sen suurimman yksittäisen tukijan, kaupungin omistaman yhtiön puheenjohtajiston jäsen, alueen suurimpiin kuuluva rakennuttaja, alueen suurimpiin kuuluva rakentaja ja maakuntakaavoituksesta vastaava ylin virkamies.”

Pelicansin hallituksessa istuvat Nuorisosäätiön puheenjohtaja Perttu Nousiainen (rakennuttaja), SDP:n kansanedustaja, Lahden kaupunginvaltuutettu Ville Skinnari (Pelicansia sponsoroivan Lahti Energian hallituksen jäsen), Päijät-Hämeen maakuntajohtaja Jari Parkkonen (maakuntakaavoituksesta vastaava ylin virkamies), Anvian eli Vaasan seudun entisen puhelinyhtiön talousjohtaja Arto Kukkonen sekä Apulanta-yhtyeen jäsen, Apulanta oy:n toimitusjohtaja Sipe Santapukki.

Kansanedustaja Mika Kari, mitä tarkoitit Pelicansia koskevalla kirjoituksellasi?

- Halusin muistuttaa avoimuuden tärkeydestä ja vastata keskusteluun, Kari sanoo.

Kari viittaa Lahden tarkastuslautakunnan keväällä herättämään keskusteluun, jossa esillä olivat muun muassa kaupungin tekemät johdannaissopimukset.

Kari kuvaa korruption luonnetta koskevaa mielipidetekstiään pohdiskelevaksi kesäkirjoitukseksi. Karin mukaan luottamushenkilöille tärkeintä on, että eri tehtävien päällekkäisyydestä ei synny ristiriitoja tai intressien päällekkäisyyksiä, joiden seurauksena toiminnan läpinäkyvyys kärsii.

- Tarkoitus ei ole keikuttaa venettä vaan muistuttaa veneessä olevia, että läpinäkyvyys on tae sille, että kansalaiset luottavat järjestelmään. Tämä koskee kaikkia meitä luottamushenkilöitä. Jokaisen täytyy miettiä, syntyykö eturistiriitoja oman luottamustehtävän ja ulkopuolisten tehtävien välillä. Ei saa syntyä epäilystä, että riippumattomuus vaarantuu.

Karin puolue- ja kansanedustajakollega Ville Skinnari ei sulata lauantaina lukemaansa Mika Karin kirjoitusta vaan pitää sitä sisäpoliittisena pelinä.

-Samaan tekstiin on väkisin tungettu kansainvälistä korruptiota, kuten Panama-papereita, ja Pelicansin hallitusta! Tässä on Karilla mennyt korruptio ja tulevat kunnallisvaalit sekaisin.

Skinnari pitää Karin kirjoitusta navan alle lyömisenä.

- Vanhana jääkiekkoilijana sanon, että jääkiekossa ei hyväksytä selkään taklaamista, siellä ratkotaan asiat face-to-face, kasvot vastakkain. Pidän kirjoitusta omituisena ja asiattomana.

Skinnaria harmittaa vihjailu myös sen takia, että Lahdessa on hänen mielestään tehty hyvää työtä jääkiekon eteen.

- Osakeyhtiössä omistaja valitsee hallituksen, ja onhan selvää, että omistaja haluaa sinne parhaat mahdolliset tekijät mukaan.

Päijät-Hämeen maakuntajohtaja Jari Parkkonen ei näe omalla kohdallaan jääviysperustetta.

- En näe mitään välitöntä ristiriitaa siinä, että toimin paikallisen urheiluseuran hallituksessa.

Parkkonen kertoo, että hän on käynyt asian läpi työnantajansa Päijät-Hämeen liiton kanssa.

- Minä olen virkamies, ja sellaisena tarvitsen luvan sivutoimille. Mikäli varsinainen työni maakuntajohtajana vaarantuisi jonkin sivutoimen takia, lopettaisin sivutoimen.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut