"Kirka oli julkaissut kasarilla pari ehtaa rokkilevyä ja veti Tallukassa kovan show'n" – lukijat kertovat muistoja hotelli Tallukan vuosien varrelta

Asikkalalaisen hotelli Tallukan vanhat cocktail-listat olivat tallukan muotoisia. Katja Luoma

Pyysimme lukijoilta muistoja Vääksyn hotelli Tallukasta, tansseista ja keikoilta. Ohessa tarinoita vuosien varrelta.

"Kirkan keikka uudeltavuodelta 1987. Liput ostettiin Urheilu-Saariselta ja pakettiin kuului bussikuljetus mennen tullen Marolankadun pysäkiltä. Bussimatkalla hörpittiin taskumatit tietysti tyhjiksi. Kirka oli julkaissut kasarilla pari ehtaa rokkilevyä ja veti Tallukassa kovan show'n. Born to be wild!"

"Popedaa kävin kerran katsomassa. Enin osa keikasta kului siihen, kun minulle tuntematon keski-iän ylittänyt herra käytti minua kainalosauvana pysyäkseen päihtymykseltään pystyssä. Mustajärven Pate oli myös niin kännissä, että juuttui rumpuihin kiinni."

"Lahdesta Tallukkaan oli järjestetty bussikuljetus, jolla päästiin vappua viettämään Mamban tahdissa. Olisiko ollut -88."

"Olin Tiernapoika-ryhmässä kahtena jouluna, 1972 ja 1973. Saatiin palkkioksi uimakortti vuodeksi. Allas tuli tutuksi. 18-vuotissynttäritkin juhlittiin Tallukassa."

"Octoberfestit ovat olleet aikamoista ”hulabaloota” varsinkin 80-luvulla."

"Octoberfestien aikana Raikas kävi laittamassa paikat kuntoon. Tallukka järjesti parhaat talkoot ruokailun, saunan ja uinnin kera."

Asikkalan Vääksyssä sijaitsevassa Tallukassa on syöty mäyrää ja pärehärkää ja tanssittu järvimaisemissa jo 50 vuotta – uusi bluestapahtuma avaa perinteikkään hotellin syyskauden

"Tallukka sijaitsee lapsuudenkotini yläpuolella. Iso naapuri oli aina siinä. Meidän oli turvallista aloitella siellä baarielämää. Tallukalla on iso suora ja epäsuora työllistävä vaikutus paikkakunnalle. Nykyään asun pääkaupunkiseudulla ja monet tutut täälläkin tuntevat paikan. Lapseni mielestä Tallukka on paras hotelli maailmassa. Hän tykkää pihasta ja uima-altaasta."

"Olen ollut monilla sambakarnevaaleilla – siellä kävi paljon porukkaa. Lapsena virvottiin pääsiäisinä asiakkaille. Vein esiintyjille kukkia konsertointien jälkeen, muun muassa Loirin muistan. Myöhemmin täysi-ikäisenä en niin viihtynyt siellä. Bileet siirtyi Lahteen."

"Olin kerran Yöjalassa iltanissenä. Baaritiskillä mies ihaili hienoja pulloja ja kysyi yhdestä, mille se maistuu. Baarimestari otti pullon ja sanoi, että haistapas tuota. Mies otti siitä pitkän ryypyn, kun kuuli baarimestarin sanovan että maista. Olipa hetken hauskaa! Hemmo ihmetteli itsekin, että onpa reilu kaveri."

"Päätin, että jos hän katsoo vielä kolmannen kerran, kävelen hänen vierelleen" – vierailevan laulaja-rumpalin ja asikkalalaisen neidon rakkaustarina sai alkunsa salamannopeasti Tallukan nurkilla vuonna 1976

"Esitin Tallukassa tanssia joskus 80-luvulla, tangoa, valssia ja humppaa, oli kovat markkinatanssit."

"Olimme eka kuukausibändi. Ajoimme iltaisin Lahdesta Tallukkaan. Lähdimme tutustumaan paikkaan hieman aiemmin. Istahdimme saliin. Henkilökuntaa nojaili respan tiskillä. Yritimme kiinnittää huomiota ja huitelimme kyselläksemme talon tavoista ja kaffet tilataksemme. Sattui mukana olemaan sen aikainen tiiliskivimatkapuhelin. Soitimme respaan. ”Mistä soitatte ja mihin kahvit.” Kerroimme,että vilkaiskaa tänne salin perälle."

"Yö oli monta kertaa Tallukassa. Sitä käytiin kuuntelemassa."

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut