Pian avattavaan uuteen ravintolaan voi Lahdessa hurauttaa veneelläkin, konseptiin toi mausteensa myös huippukokki Hans Välimäki

Nosturissa on sisäasiakaspaikkojen lisäksi noin 50 paikkaa ulkoterassilla. Prescott oy

Kari Anttinen

Ravintola Nosturi avaa ovensa Lahden Teivaan satamassa ensi viikon lopulla. Uudentyyppinen drive in -ravintola avataan monille tutun Vene-Tauriaisen tiloihin Jalkarannantielle.

Ravintolatoimintaa Vesijärven rannassa alkaa pyörittää kiinteistön nykyisin omistava lahtelaisyritys Prescott. Yhtiön toimitusjohtaja Timo Soini lupaa Nosturin tarjoavan monipuolista pika- ja katuruokaa höystettynä ainutlaatuisella ravintolakonseptilla.

- Teemme premium-pikaruokaa artesaanipohjalta. Pikaruoka on usein yksipuolista eikä niin terveellistä, painottuen hampurilaisiin ja koviin rasvoihin. Tuomme markkinoille uutta tarjontaa huomioiden ajan trendit ja terveellisyyden, Soini sanoo.

Nosturi-ravintolan konseptia on ollut hiomassa myös huippukokki Hans Välimäki. Prescott oy

Ruokatilaukset voi tehdä drive in -tyyliin autolla ja avovesiaikaan myös veneellä. Nosturissa on lisäksi noin 20 sisäasiakaspaikkaa ja viitisenkymmentä paikkaa ulkoterassilla.

Soinin mukaan Nosturin konseptia ja reseptejä ovat kehittäneet muun muassa huippukokki Hans Välimäki ja tuleva ravintolapäällikkö Juha Sinkkonen.

Soini kertoi toukokuussa Etelä-Suomen Sanomille, että Nosturin menu koostuu ruuasta, joka poikkeaa asteen verran kaupungin muiden grillien ja hampurilaispaikkojen ruuista. Tarkoitus ei ole mennä burgerit edellä, vaikka niitäkin saattaa listalla olla.

Nosturi haluaa Soinin mukaan tukea paikallisuutta ja vastuullisuutta support your local -hengessä niin paljon kuin mahdollista. Keittiössä käytetään esimerkiksi järvikalaa. Ravintola on sisustettu Askon ja Iskun kaltaisten paikallisten yritysten kalusteilla, jotka on hankittu kierrätyksen kautta.

Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.