Pian avattavaan uuteen ravintolaan voi Lahdessa hurauttaa veneelläkin, konseptiin toi mausteensa myös huippukokki Hans Välimäki

Nosturissa on sisäasiakaspaikkojen lisäksi noin 50 paikkaa ulkoterassilla. Prescott oy

Kari Anttinen

Ravintola Nosturi avaa ovensa Lahden Teivaan satamassa ensi viikon lopulla. Uudentyyppinen drive in -ravintola avataan monille tutun Vene-Tauriaisen tiloihin Jalkarannantielle.

Ravintolatoimintaa Vesijärven rannassa alkaa pyörittää kiinteistön nykyisin omistava lahtelaisyritys Prescott. Yhtiön toimitusjohtaja Timo Soini lupaa Nosturin tarjoavan monipuolista pika- ja katuruokaa höystettynä ainutlaatuisella ravintolakonseptilla.

- Teemme premium-pikaruokaa artesaanipohjalta. Pikaruoka on usein yksipuolista eikä niin terveellistä, painottuen hampurilaisiin ja koviin rasvoihin. Tuomme markkinoille uutta tarjontaa huomioiden ajan trendit ja terveellisyyden, Soini sanoo.

Nosturi-ravintolan konseptia on ollut hiomassa myös huippukokki Hans Välimäki. Prescott oy

Ruokatilaukset voi tehdä drive in -tyyliin autolla ja avovesiaikaan myös veneellä. Nosturissa on lisäksi noin 20 sisäasiakaspaikkaa ja viitisenkymmentä paikkaa ulkoterassilla.

Soinin mukaan Nosturin konseptia ja reseptejä ovat kehittäneet muun muassa huippukokki Hans Välimäki ja tuleva ravintolapäällikkö Juha Sinkkonen.

Soini kertoi toukokuussa Etelä-Suomen Sanomille, että Nosturin menu koostuu ruuasta, joka poikkeaa asteen verran kaupungin muiden grillien ja hampurilaispaikkojen ruuista. Tarkoitus ei ole mennä burgerit edellä, vaikka niitäkin saattaa listalla olla.

Nosturi haluaa Soinin mukaan tukea paikallisuutta ja vastuullisuutta support your local -hengessä niin paljon kuin mahdollista. Keittiössä käytetään esimerkiksi järvikalaa. Ravintola on sisustettu Askon ja Iskun kaltaisten paikallisten yritysten kalusteilla, jotka on hankittu kierrätyksen kautta.

Vene-Tauriaisella Lahdessa alkaa uusi ravintolaprojekti, vene-drive-in, jonka autokaista palvelee ympäri vuoden: "Nyt tehdään eikä vain puhuta"

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Vili Uuskallion näkökulma: Yhtymän johto onnistui, mutta sitten Lahti veti maton alta
 2. Lahden keskustaan avataan kokkeja myöten venäläinen ravintola
 3. Ihmismassa täytti Lahden markkinat, turvavälit unohtuivat vilskeessä
 4. Maastojuoksu-cup sai hymyn huulille ja pururadan tömisemään Lahden urheilukeskuksessa – Lari Lehtonen näytti pienemmille esimerkkiä
 5. Tukkirekka paloi hinauskuntoon Messiläntiellä Lahdessa
 6. Yle: Seitsemän pelaajaa ulkona Pelicansin harjoituksista lomautusten vuoksi
 7. United Brotherhoodin johtajaksi epäillyn miehen mukaan jäsenten huumeidenkäytön valvominen virtsatesteillä oli veljeyttä: "Pidetään toisista huolta, kun joillain lähtee vähän laukalle"
 8. Radiomäellä järjestetään yhteislaulutilaisuus – luvassa Leevi and the Leavingsin hittejä
 9. Vesa Mäkäläinen näki mainoksen Orimattilan Hennasta moottoritietä ajellessaan, ja alueen katsastuksen jälkeen unelma omakotitalosta alkoi muuttua todeksi: "Viikonloppuna olisi tarkoitus jäädä yöksi ensimmäistä kertaa"
 10. Suuri helpotus: Pippon kartingradalla ajetaan jatkossakin, mutta Lahden kaupunki vaatii Lahden FK-kerholta isoja investointeja
 11. Asettuuko Juha Rehula ehdolle keskustan varapuheenjohtajaksi? "Kiinnostusta on ollut, mutta ihan muut asiat ratkaisevat ehdokkuuden"
 12. Lukijalta: Kouluilta vaaditut miljoonasäästöt ovat mahdottomuus
 13. Kahden auton peräänajo Nelostiellä Lahdessa – liikenne sujuu taas normaalisti
 14. THL: Suomessa on todettu vuorokaudessa 29 uutta koronavirustartuntaa
 15. Lahdessa päästään jälleen maistelemaan käsityöläisoluita, Suuret Oluet – Pienet Panimot tuo viikonloppuna satamaan 13 panimoa

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.