Kuopiolaismies odottaa Lahden käräjäistuntoa nyt vankilassa, poliisi nappasi huumerikoksesta epäillyn tehostetun matkustuskiellon rikkomisesta

Itä-Suomen poliisi pidätti torstaina kuopiolaisen 27-vuotiaan miehen, joka oli rikkonut Päijät-Hämeen käräjäoikeuden hänelle määräämää tehostettua matkustuskieltoa. Mies vangittiin perjantaina ja siirrettiin saman tien vankilaan odottamaan esitutkinnan valmistumista, syyteharkintaa ja edessä olevaa oikeudenkäyntiä.

Käräjäoikeuden kesäkuussa määräämän tehostetun matkustuskiellon perusteena oli epäily Lahdessa todennäköisin syin tehdyistä huumausainerikoksesta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta. Lisäksi miehellä on Itä-Suomen poliisilaitoksella tutkinnassa avoinna olevia juttuja, etsintäkuulutuksia ja aiemmista jutuista saatuja tuomioita.

Esitutkinnan perusteella mies oli Lahdessa amfetamiinin hakumatkalla (kuvassa), kerrotaan Hämeen poliisista. Oikeudenkäynti tullaan järjestämään Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa Lahdessa.

Tehostettua matkustuskieltoa valvotaan laittamalla henkilölle jalkaan saman tyyppinen panta kuin niin sanotussa pantavankeudessa. Näin hänen sijaintiaan voidaan teknisesti valvoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Lahti haluaa selvittää hyvinvointiyhtymän yhteisyrityspäätöksen juridisen pohjan – "On vaikeaa ajatella, että vastuullinen kaupunki heittelisi kapuloita rattaisiin"
 2. Pelastuslaitos pelasti vesiskootterionnettomuuteen joutuneen Vesijärvellä - skootterissa oli kolme henkilöä
 3. Teerenpelin uutuusviski nousi korkeimpaan luokkaan arvostetussa kilpailussa
 4. Lahtelainen Riku Routo sai kokoelmiinsa kuuluisan grillirakennuksen Jyväskylästä – "Kioski korjataan alkuperäiseen käyttöönsä, se on selvää"
 5. Koulu käyntiin liikenneturvallisuustempauksella Lahden Launeella – tapahtuma on myös tärkeä muistutus tielläliikkujille
 6. Päivystysavun puhelin ruuhkautunut, soittoja nelinkertainen määrä kevääseen verrattuna
 7. Spedemäinen keksintö yritykseltä, joka toimi myös Nastolassa - suojavisiiri ja lippalakki samassa
 8. Kaunismäkien perhe remontoi vanhasta vesibussin rotiskosta rohkeasti itselleen laivamökin – "Ei ollut mitään käsitystä siitä, kuinka iso projekti lopulta on kyseessä"
 9. Vesivehmaan lentonäytös saa kunnanjohtajankin taivaalle – luvassa on melkoista kyytiä
 10. Asuntokauppaan putkahtanut uusi koronaehto askarruttaa – voiko myyjä jäädä asumaan asuntoon ja maksaa vain juoksevat kulut?
 11. Rekkakuski ajoi siksakkia Nelostiellä – eksyi välillä ojaan ja kaatoi mennessään liikennemerkkejä
 12. Poliisille tuttu mies etsi anastettavaa talojen pihoilta Lahdessa
 13. Kaksi henkilöautoa paloi Lahdessa tiistain vastaisena yönä
 14. "Lähetyssaarnaaja" markkinoi laskuvarjoharrastustaan taivaalla – "En ole laskenut sen omakotitalon hintaa, joka harrastukseen on uponnut"
 15. Näppis: Rakkaat kanssaihmiset, ettehän pyri (tori)kahviloissa vieraiden ihmisten pöytiin istumaan

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.