Esitys: McCarronin luottamusta arvioivaa valiokuntaa ei aseteta

Allekirjoittajien määrää koskeva vaatimus ei täyty, katsoo Lahden kaupunginjohtaja.

Lahden kokoomuksen valtuustoryhmä antoi Francis McCarronille toukokuussa varoituksen epäasiallisesta käytöksestä Katja Luoma
Vili Uuskallio

Vili Uuskallio

Lahden ei ole tarpeen asettaa kaupunginvaltuutettu Francis McCarronin (kok.) luottamusta arvioivaa tilapäistä valiokuntaa, katsoo kaupunginjohtaja Pekka Timonen.

Kaupunginvaltuutettu Riina Puusaari (vihr.) jätti asiaa koskevan aloitteen kesäkuussa pidetyssä valtuuston kokouksessa. 14 valtuutetun ja yhden varavaltuutetun allekirjoittamassa aloitteessa esitetään, että valtuusto perustaisi tilapäisen valiokunnan arvioimaan, nauttiiko teknisen ja ympäristölautakunnan puheenjohtajana toimiva McCarron valtuuston luottamusta.

Timonen esittää maanantaina kokoontuvalle kaupunginhallitukselle, että asia jätettäisiin ennemmin käsittelemättä, koska se ei ole tullut vireille kuntalain tarkoittamalla tavalla.

Tapaus McCarron: "Kaupungin eettisiä ohjeita syytä täsmentää"

Valtuusto voi erottaa toimielimeen valitsemansa luottamushenkilöt tai toimielimen puheenjohtajat, jos he tai jotkut heistä eivät nauti valtuuston luottamusta. Asia tulee vireille kunnanhallituksen esityksestä tai jos vähintään neljäsosa valtuutetuista tekee asiasta aloitteen.

Lahdessa tämä tarkoittaa sitä, että aloitteen pitää olla vähintään 15 valtuutetun allekirjoittama. Puusaaren tekemän aloitteen allekirjoittanut varavaltuutettu ei osallistunut 15. kesäkuuta pidettyyn valtuuston kokoukseen valtuutetun asemassa. Allekirjoittajien määrää koskeva vaatimus ei näin ollen täyty, Timonen tulkitsee.

Moni lahtelaisvaltuutettu pitää Francis McCarronin saamaa varoitusta riittämättömänä rangaistuksena

Kokoomuksen valtuustoryhmä antoi McCarronille toukokuun alussa varoituksen epäasiallisesta käytöksestä Radio Voiman huhtikuisessa haastattelussa.

Radiohaastattelussa käsiteltiin vuoden 2018 itsenäisyyspäiväjuhlan tapahtumia Lahden kaupungintalolla sekä jupakasta tehtyjä syyttämättäjättämispäätöksiä.

Kaupunginvaltuutettu Elisa Lientola (vas.) katsoi McCarronin syyllistyneen juhlissa seksuaaliseen ahdisteluun. McCarron puolestaan syytti Lientolaa kunnianloukkauksesta.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut