Päijät-Hämeen keskussairaalan rakennushanke etenee aikataulussa koronasta huolimatta – "Tällä hetkellä henkilövahvuus työmaalla on päälle sadan"

Koronatartunnoilta työmaalla on tähän mennessä vältytty ja tartuntariskiin suhtaudutaan vakavasti.

Tartuntariskiä työmaalla pyritään pienentämään ohjeistusten huolellisella noudattamisella. Tämä arkistokuva on huhtikuulta. Mirja Hussain

Oskari Valtonen

Päijät-Hämeen keskussairaalan laajennus- ja uudistustyöt etenevät aikataulussa koronaepidemiasta huolimatta, tiedottaa hyvinvointiyhtymä.

Rakenteilla olevaan osuuteen pystytetään parhaillaan kuudetta kerrosta, jota seuraa lähitulevaisuudessa vielä seitsemäs kerros ja ilmastointikonehuone.

Uusiin tiloihin tulee leikkausyksikkö sekä synnytysten, vastasyntyneiden ja naistentautien yksikkö. Lisäksi tiloihin tulevat operatiiviset vuodeosastot sekä logistiikan ja välinehuollon tilat.

Keskussairaalan rakennushankkeen työmaa on Päijät-Hämeen toisiksi suurin eteläisen kehätien valtatietyömaan jälkeen.

Yhtymän mukaan hankkeen tavoitteena on päivittää sairaalatiloja ajanmukaisemmiksi sekä lisätä asiakastyytyväisyyden ohella henkilöstön hyvinvointia ja taloudellista tuottavuutta.

Akuutti24:ssä näkee monenlaisia väkivallan merkkejä aina katkottuja sormia myöten – "Oma toiveeni on, että nuorista pidetään kiinni"

Tartuntariskiin on suhtauduttu rakennushankkeen aikana vakavasti. Yhtymä kertoo, että koronatartunnoilta on työmaalla tähän mennessä vältytty.

Tartuntariskiä pyritään pienentämään ohjeistusten huolellisella noudattamisella. Työntekijät eivät esimerkiksi saa tulla sairaana työmaalle, ja koronatesteihin hakeudutaan herkästi.

– Tilat on jaettu siten, että lähikontaktit on minimoitu. Työnjohtajat on hajautettu eri tiloihin, hankkeen projektipäällikkö Raimo Serkelä kertoo tiedotteessa.

Lisäksi työntekijöitä on ohjeistettu huolehtimaan hyvin käsihygieniasta ja saapumaan työmaalle pienissä porukoissa.

Taukoja on porrastettu ja toimisto- ja taukotilojen kosketuspintoja puhdistetaan 4–5 kertaa päivän aikana. Kokoukset on pidetty etänä, mutta normaaliin kokouskäytäntöön palataan jälleen elokuun alussa.

Tällä hetkellä henkilövahvuus työmaalla on päälle sadan.

Projektipäällikkö Raimo Serkelä

Hankkeessa käytetään pääosin paikallisia urakoitsijoita ja materiaalitoimittajia. Pääurakoitsijana toimii Lujatalo oy.

Hanke työllistää satoja työntekijöitä, joista päijäthämäläisiä on tällä hetkellä noin 40 prosenttia.

Työntekijärekisterissä on noin 570 työntekijää, joista kaikki eivät ole samaan aikaan työmaalla, kertoo Lujatalon vastaava mestari Jari Laulajainen tiedotteessa.

– Tällä hetkellä henkilövahvuus työmaalla on päälle sadan, ja kun sisätyövaiheet ja talotekniikkatyövaiheet pääsevät kunnolla käyntiin, niin se tulee olemaan 150 henkilön luokkaa.

Käynnissä olevan rakennushankkeen eli rakennusvaihe 7:n jälkeen alkaa rakennusvaihe 8. Siinä rakennetaan tilat vaativalle kuntoutukselle, vuodeosastokokonaisuudelle ja lasten ja nuorten toiminnoille.

Rakennusurakka käynnistyi elokuussa 2019 ja valmistuu kesällä 2022.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut