Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Domino Sushin piti avata uusi ravintola Lahdessa jo keväällä, mutta ovet pysyvät edelleen visusti kiinni – "Kaikki asiat ovat seisseet reilut neljä kuukautta"

Koronapandemia sekoitti monien ravintola-alan yritysten pakkaa kuluvana vuonna oikein toden teolla. Osansa siitä sai myös Domino Sushi, jonka oli tarkoitus avata keväällä uusi ravintola Rautatienkatu 6:een Lahdessa. Edellinen yrityksen ravintola Aleksanterinkadulla sulki ovensa viime vuoden lokakuussa.

Vielä heinäkuun lopulla Rautatienkadun tilan remontointia ei kuitenkaan ollut edes aloitettu, ja ravintoloitsija Grigori Uriadnikovin mukaan avajaisia vietetään luultavasti loppuvuodesta.

Rautatienkadun tilaan tulee tehdä ilmanvaihtoremontti ja erinäisiä putkihommia. Tämän lisäksi huoneistosta tulee tehdä elintarvikehuoneiston muutosilmoitus valvovalle viranomaiselle, sillä huoneiston käyttötarkoitus muuttuu. Taloyhtiöltä siunaus toimenpiteille on jo saatu, nyt Uriadnikov odottaa vain rakennusvalvonnan päätöstä. Uriadnikovin mukaan lupa-asiat ovat olleet vireillä rakennusvalvonnassa useamman kuukauden.

– Kaikki asiat ovat seisseet reilut neljä kuukautta. Työmiehet eivät ole pystyneet tekemään mitään, kun ei ole lupia, Uriadnikov selittää.

Domino Sushilla on toimipisteet myös Kouvolassa, Lappeenrannassa ja Kajaanissa. Muut paikat pyörivät tällä hetkellä Uriadnikovin mukaan normaalisti.

Uriadnikov kertoi ESS:lle lokakuussa, että Rautatienkadun ravintolaan tulee selkeästi vähemmän asiakaspaikkoja kuin Aleksilla olleeseen, ja suunnitelma näyttää yhä pitävän.

– Suunnittelemme Lahden ravintolasta enemmän take away -pistettä, eli pääpaino on ruokien mukaanhakemisessa.

Tämän lisäksi ravintolan ruokalista tulee muuttumaan hieman. Tarjolla on tietysti sushia, mutta esimerkiksi pizzauunia uuteen ravintolaan ei aiota asentaa, vaan pääpaino on selkeästi aasialaisessa ruuassa.

Ravintolassa tulee Uriadnikovin mukaan työskentelemään kaksi työntekijää: hän ja yksi kokki.