Päijät-Hämeen koronatilanne jatkuu rauhallisena – ei uusia tartuntoja kahteen viikkoon, sairaalahoidossa ei yhtään potilasta

Päijät-Hämeessä ei ole todettu uusi koronatartuntoja kahteen viikkoon. Katja Luoma

Ida Niva

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella ei ole todettu uusia koronavirustartuntoja kahteen viikkoon. Hyvinvointiyhtymän tiedotteen mukaan koronavirustartuntoja on varmistunut Päijät-Hämeessä tähän mennessä yhteensä 125. Luku sisältää myös ne koronavirukseen sairastuneet, jotka on testattu täällä mutta joiden kotipaikka on muualla kuin yhtymän toimialueella.

Koronaviruspotilaita ei ole tällä hetkellä Päijät-Hämeessä sairaalahoidossa. Parantuneita, joiden tartunta on varmistettu laboratoriokokeella, on 112. Koronavirukseen on menehtynyt Päijät-Hämeessä yhteensä neljä ihmistä. Viimeisin kuolemantapaus on huhtikuulta.

Koronavirustestien määrä kasvanut räjähdysmäisesti Päijät-Hämeessä – testeihin hakeudutaan lievimmistäkin oireista

Yhtymä jäljittää kaikkien todettujen tapausten tartuntaketjut huolella, jotta uusia tartuntoja saadaan ehkäistyä mahdollisimman tehokkaasti. Kaikkien, joilla on koronavirukseen sopivia oireita, on suositeltavaa hakeutua laboratoriotesteihin. Testiin hakeudutaan soittamalla Päivystysavun numeroon 116 117. Terveysasemille tai muihin terveydenhuollon toimipisteisiin ei tule hakeutua omatoimisesti, jos kärsii hengitystieinfektion oireista.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymässä on otettu kevään ja kesän kuluessa 8 461 koronavirusnäytettä. Päivittäiset näytteenottomäärät ovat kasvussa.

Hyvinvointiyhtymä sallii jälleen vierailut sairaalan vuodeosastoille, turvavälejä noudatettava edelleen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut