Lahden Niemen palo sammutettu, Niemenkadun liikenne sujuu taas

Kari Anttinen

Lahden Niemessä Polttimon alueella aamupäivällä syttynyt tulipalo on sammutettu. Jälkivartiointi jatkuu vielä jonkin aikaa.

Palo alkoi ohramaltaan paahtimesta, joka sijaitsee noin 60 neliön rakennuksessa. Paahtimeen tullut tekninen häiriö nosti sen sisälämpötilaa, jolloin uunissa ollut ohramallas syttyi. Se puolestaan sytytti paahtimen ulkopuolisia rakenteita ja palavia materiaaleja, kuten sähköjohtoja.

Palomestari Kari Sipilän mukaan rakennus kärsi palo-, vesi- ja savuvahinkoja. Viereinen, uusi noin 120 neliön rakennus saatiin säästettyä ja se kärsi vain vähäisiä savuvahinkoja.

Paahtimessa oli tapahtumahetkellä kuivumassa noin 1 500 kiloa ohramallasta.

Alustavan arvion mukaan tulipalo aiheutti useiden kymmenientuhansien eurojen vahingot. Paahtimen seisokin pituus on vähintään joitakin päiviä. Jos paahtimen rumpu vahingoittui, seisokista tulee pitempi.

Sammutustöissä oli viisi pelastuslaitoksen yksikköä ja 27 henkeä.

Liikenne jouduttiin katkaisemaan sammutustöiden ajaksi Niemenkadulla Aniankadun ja Laatikkotehtaankadun välillä. Katu avattiin liikenteelle kello 13:n jälkeen. Kaupunkiliikenteen linja 21 joutui tulipalon takia kiertoreitille.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut